Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Fotbalista Vízek bral během kariéry tajemné prášky. Šlo o doping?

Autor: sjs, sjs

Je olympijským vítězem, trojnásobným mistrem fotbalové ligy a má doma i bronz z mistrovství Evropy. Internacionál Ladislav Vízek v pořadu Tiki-Taka na O2 TV sport prozradil, že mu během kariéry v armádním klubu Dukla Praha pomáhaly i „tajemné“ prášky. Tehdy šlo o temnou dobu, kdy sportovci ze socialistických zemí hojně využívali doping.

Známý glosátor a milovník života Ladislav Vízek si rád dopřeje, jak co se týče jídla, tak i dobrého pití. Během působení v Dukle měl tedy občas problém s lehkou nadváhou. „Po třicítce jdou kila nahoru a my se vážili pravidelně před tréninkem. Za váhou byla záclona a my se nadlehčovali,“ smál se Vízek, když prozradil fígl, jak oklamal trenéra.

Fotbalista Vízek bral během kariéry tajemné prášky. Šlo o doping?
Video se připravuje ...

Když měl Vízek nějaká kila navíc a nepodařilo se mu oklamat váhu, musel za každý kilogram zaplatit stovku. Proto si se spoluhráči našel pilulku, která jim pomáhala ušetřit na pokutách. „Před vážením jsme brali prášky na odvodnění a normálně jsme pak vytejkali samospádem. Tři kila byla dole. Jenže to bylo před tréninkem a my jsme pak byli hotový,“ prozradil Vízek.

„Chodili jste na doping?“ vtipkoval moderátor pořadu Petr Svěcený, když internacionál mluvil o záhadných pilulkách. „To jsou nějaký prášky pro krávy, ne?“ smál se herec Leoš Noha, který v seriálu Okresní přebor ztvárnil veterináře Ádu.

Manželé Šmicrovi a Ladislav Vízek pozorně sledují dění na palubovce
Manželé Šmicrovi a Ladislav Vízek pozorně sledují dění na palubovce

Témata:  dopingvízekVIPsportO2 TV SportpořadTIKI TAKA