Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Zavraždil O. J. Simpson manželku s přítelem? Objevila se ztracená nahrávka

Autor: sjs

Nad bývalým americkým fotbalistou a hercem O. J. Simpsonem (70) se navždy bude vznášet stín pochybnosti, jestli zavraždil bývalou manželku Nicole i s jejím přítelem. Dvojnásobnou vraždu se nyní snaží osvětlit televizní pořad – Ztracené přiznání? Ve kterém se objeví i kontroverzní rozhovor se Simpsonem z roku 2006, který nebyl nikdy celý odvysílán.

Americká televizní stanice FOX odvysílá tento víkend část rozhovoru, který O. J. Simpson před 12 lety poskytl. Tentokrát bude ale doplněný o nepoužité záznamy, které byly pokládany za ztracené. Navíc budou jeho výroky doplněny o názory tehdejších pamětníků a psychologů.

Někdejší slavný hráč amerického fotbalu a později i hollywoodský herec vypráví před kamerou o vztahu se zavražděnou exmanželkou Nicole a začíná pěkně od začátku. „Začal jsem ji nahánět, když jsem byl ještě ženatý. Velice se mi líbila a chtěl jsem, aby byla mou partnerkou,“ prozradil Simpson, který si Nicole v roce 1985 vzal, a prožili spolu velice bouřlivý vztah.

Hádky, týrání a vražda

Ještě v tom samém roce, kdy se stali manželi, došlo k děsivé hádce. O. J. baseballovou pálkou rozbil čelní sklo vozu, ve kterém seděla právě jeho manželka. Vyděšená žena volala na policii pro pomoc a Simpson tehdy situaci uklidňoval, když strážcům pořádku říkal, že se nic nestalo, protože to je jeho auto a zaplatil ho. Hádek a vyostřených situací neustále přibývalo. Docházelo dokonce i k týrání Nicole. Vše vyvrcholilo rozvodem v roce 1992.

Krásná bývalá manželka Simpsona. Nikdo stále neví, kdo Nicole zabil
Krásná bývalá manželka Simpsona. Nikdo stále neví, kdo Nicole zabil

S bývalým mužem, se kterým měla dvě děti, však byla neustále v kontaktu a docházelo znovu k výměně názorů. Neustálé výměny názorů navždy ustaly až v noci 12. června 1994, kdy byla Nicole brutálně zavražděna ve svém domě i s partnerem Ronem. Hlavním podezřelým byl právě Simpson a byl i obviněn z dvojnásobné vraždy.

Vinen i nevinen

Začal tak proces století, který sledovala nejen celá Amerika. Důkazy však nebyly jednoznačné a porota došla ke stanovisku – nevinen. V roce 1996 však znovu stanul před soudem v občanskoprávním sporu, ve kterém ho žalovali pozůstalí. Simpson soud prohrál a musel jim vyplatit 33,5 milionu dolarů.

Dodnes se tak neví, jestli je skutečně vrah. Nenávist k Nicole v bývalém manželovi přetrvává i teď. „Cítím v sobě ještě hodně hněvu nad tím, že už nemůžu křičet na Nicole a vyříkat si s ní věci, co se děly v našem životě,“ prozradil před kamerami O. J. Simpson jednu z šokujících vět, které diváci uslyší díky nalezeným záznamům. Někdejší sportovec nakonec vězení neunikl.

Píše knihu

S několika ozbrojenými kumpány vtrhl před 11 lety do hotelu v Las Vegas, kde na pokoji přepadli sběratele sportovních relikvií. Bývalý americký fotbalista chtěl zpět vzpomínky na svou hráčskou kariéru.

Soud ho za tento zločin odsoudil v roce 2008 na 33 let vězení. Odseděl si ale jen devět let. V říjnu 2017 byl podmínečně propuštěn. Nyní hodlá O. J. vydat knihu, ve které se bude snažit očistit z dvojnásobné vraždy. Nový televizní dokument mu ale spíš přitíží.

Témata:  smrtvraždasimpsonkriminalitaO.J.VIPsport