Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Profesionální tenistka odhalila lesbickou orientaci. S kým sdílí lože a miliony?

Autor: sjs

Vyšla s pravdou ven. Belgická tenistka Alison Van Uytvancková (23) otevřeně promluvila o své sexuální orientaci. Čtvrtfinalistka Roland Garros 2016 prozradila, že ji přitahuje stejné pohlaví a rovnou sdělila i jméno své milé, kterou je další tenistka Greet Minnenová (20).

Patří mezi padesát nejlepších tenistek světa. Alison Van Uytvancková během života bojovala s ústrky a ponížením. „Konfrontuji s tím ty, kteří mi znepříjemnili život. Mojí bolest, jakou jsem si musela projít, musí chápat,“ řekla v rozhovoru pro server  OutSports.

Nyní, když prozradila, jakou má orientaci a kdo je její partnerkou si oddechla. „Nepovažuji to za tabu. Tento vztah mě dělá šťastnou,“ sdělila Van Uytvancková, která chodí s Greet Minnenovou, jež patří až 1090. pozice na žebříčku WTA a zatím si tenisem vydělala jen 27 tisíc dolarů (567 000 Kč).

Alison se svou partnerkou Greet
Alison se svou partnerkou Greet

To Alison je mnohem úspěšnější. Koncem února si připsala druhou trofej za vítězství na turnaji WTA v kariéře a na kontě má už 1 547 000 dolarů (32,5 milionu korun).

„Brzy budeme žít společně. Spolu se cítíme super šťastné a to je to, co ukážeme světu. Nikdo nás nemůže soudit za to, že jsme homosexuální. To není nemoc. Ohledně našeho vztahu jsme velmi otevřené a moji rodiče jsou na to hrdí,“ uvedla Van Uytvancková.