Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bouřlivá diskuze o videu ve fotbale: Proč nemůže být všude jako v hokeji!

Autor: sjs

Dobrý nápad, ale zatím přináší hodně zlé krve. Řeč je o videu ve fotbale. V Česku je spuštěný pilotní projekt, kdy vybraný zápas kola střeží videorozhodčí a posuzuje tak sporné situace během utkání. Křivdu ale cítí týmy, které prohrají kvůli chybě sudích, a video na jejich utkání není. Bouřlivá diskuze se tak o tom rozhořela v pořadu Tiki-Taka na O2 TV sport.

Když dal o víkendu útočník Plzně Krmenčík Liberci gól z ofsajdu, video na stadionu Viktorie nebylo. „Když je možnost videa, tak musí být podmínky pro všechny stejné. A ne, aby bylo jen v jednom zápase kola. Buď má být všude, nebo nikde. Pak nemají mužstva rovnocenné podmínky. Video prospěšné může být, ale projekt musí být dotažený do konce,“ zuřil po remíze 2:2 kapitán Slovanu Vladimír Coufal.

Videosudí byl naopak v Edenu na utkání Slavie s Olomoucí, kde správně posoudil druhý gól domácích a rozebíral i další sporné momenty. „Dali jsme gól třikrát a radovali jsme se šestkrát. Nejdřív ho neuznali, pak zase ano... Videorozhodčí by měl být všude, aby to bylo spravedlivější,“ řekl v diskusní talkshow gólman Slavie Přemysl Kovář.

Proč není video ve fotbale na všech stadionech?
Video se připravuje ...

Moderátor pořadu Tiki-Taka Petr Svěcený ale hostům osvětlil, že to není zrovna jednoduchá záležitost. „Jde o peníze. Stojí to hodně peněz ten projekt. Musí tam být například kvalitní přenosový vůz.“

Herec Jakub Kohák měl ale jasno. „Pak to nemá smysl, když to není všude. Jako by dva týmy měly kopačky a ty druhý týmy ne. Hokejisti to mají jak? Ty to mají všude!“ Svěcený se ale nedal a dál vysvětloval.

„V hokeji kamera zkoumá jen situace kolem brankoviště. Tam je to jednodušší stačí jen dvě kamery. Všude jsou stejná fotbalová pravidla a videorozhodčí je jen jako pomoc,“ upozornil moderátor. „Jo ale ono to video ovlivňuje zápas,“ nedal se brankář Kovář.

Jakub Kohák si zaregistroval dostihovou stáj
Jakub Kohák si zaregistroval dostihovou stáj