Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šampionka Koukalová se k biatlonu nechce vracet: Gabčo, byla to jízda!

Autor: kre

Absolutně si neumím představit, že bych se ještě někdy vrátila. Tímhle výrokem biatlonistka Gabriela Koukalová šokovala fanoušky. Ve 28 letech říká sportu, který ji proslavil, sbohem!

Neobvyklé zranění lýtek, kvůli kterému odpískala poslední sezonu včetně olympiády, pocity úzkosti, ztráta motivace. To vše stojí za nečekaným krokem české sportovní královny.

„Nemám chuť se vracet někam zpátky,“ řekla pro Sport.cz a o svém rozpoložení se pak rozepsala i na svém facebookovém profilu. „Necítím se na závodění fyzicky ani psychicky, nemám vnitřní touhu vyhrávat. Chci teďka dělat i jiné věci.“

Gabriela Koukalová v příští sezoně závodit nebude
Gabriela Koukalová v příští sezoně závodit nebude

Jaké to budou? S manželem Petrem si v Hořovicích staví luxusní sídlo a určitě by v něm brzo rádi slyšeli dětský smích. Kdo ví, jak to momentálně je…

Dost možná se jí však zanedlouho začne po biatlonu stýskat. „Nechci to vůbec uzavírat. Neříkám, že končím celou kariéru. Člověk nikdy neví, třeba za rok, za dva mi to bude chybět,“ prohlásila.

Kdyby na její comeback nedošlo, bylo by to jistě smutné. Ovšem Gábina už velké věci dokázala. Okouzlující popleta přitáhla k biatlonu tisíce lidí. Má dvě stříbrné medaile z olympiády v Soči, ovládla Světový pohár, je dvojnásobnou mistryní světa, zvítězila v Anketě Sportovec roku.

Gabčo, moc ti za tuhle senzační jízdu děkujeme! A třeba jednou…

Gábina a její úspěchy
(včetně štafet)

Olympijské hry
2x stříbro

Mistrovství světa
2x zlato
2x stříbro
2x bronz

Světový pohár
1x velký glóbus
8x malý glóbus
23x vítězství
54x na bedně

Koukalová o roku 2017: Průběžně jsem se zocelovala. Ale baví mě to
Video se připravuje ...