Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

V létě prohání syna, přes zimu mučí hráče v Rumunsku: Kouč Gudas sbírá trofeje!

Autor: ps

Tenhle chlapík hokeji rozumí! V létě honí syna Radka, aby ho co nejlépe připravil na NHL. V zimě zase trénuje rumunský klub SC Csíkszereda, který vytáhl až na vrchol. Kouč Leo Gudas (52) ukazuje, jaký je v něm monstrózní potenciál!

S Rumuny si Gudas starší plácl v listopadu 2016, kromě místní ligy se zapojil také do Erste soutěže, kde na sebe naráží nejlepší celky z Maďarska a Rakouska. A Leovi stačily dva roky, aby Csíkszeredu dovedl v domácí lize až k titulu a v o něco prestižnější konkurenci, bývalé MOL lize, svůj mančaft vytáhl až do semifinále.

Maximálně rozvíjí trenérský talent, který v něm stoprocentně dřímá! Syna Radka, obránce týmu NHL Philadelphie Flayers, rok co rok připravuje na sezonu v zámoří a synův fyzický fond mu musí dělat radost.

Gudas má tituly v rumunském poháru i lize.
Gudas má tituly v rumunském poháru i lize.

„My jsme začínali podle amerických metod trénovat dávno, než to přišlo do Česka. Lidi u nás si klepali na čelo, co to jako děláme, ale přesvědčili jsme se, že to funguje,“ naznačil Leo, že se zabývá hlavně moderními prvky trénování.

Radka natrvalo zabydlel v nejlepší lize světa, v Rumunsku ukazuje, jak velký potenciál v něm dřímá. Možná by to chtělo novou a lukrativnější šanci!