Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Mezinárodní ostuda! Simulace sudího vyhrála v Americe televizní anketu

Autor: sjs

Šlo o něco tak bizarního, že to přesáhlo české hranice. Zkrat sudího Stanislava Kučery, který nafilmoval pád po hádce s basketbalistou Darkem Čohadarevičem, zaujal i legendárního hráče Shaquillea O’Neala. Trapný moment z druhého čtvrtfinále play off NBL mezi Opavou a Olomouckem zařadil v Americe do své televizní ankety o největší úlety týdne. Rozhodčí Kučera si může pogratulovat. U diváků vyhrál na celé čáře.

Slovní přestřelka vygradovala v simulování fyzického napadení. Sudí Kučera odlétl na zem, když se k němu srbský basketbalista Čohadarevič přiblížil hlavou. Ze záznamů bylo jasné, že rozhodčí vše nafilmoval.

Čohadarevič dostal trest na deset utkání a komediant Kučera slyšel od komise rozhodčích verdikt, že se minimálně do konce letošního ročníku na palubovkách neobjeví. Video z kuriózního momentu play off nejvyšší české soutěže kolovalo po sociálních sítích a shlédl ho dokonce i slavný basketbalista Shaquille O’Neal.

Hlavička rozhodčímu? Sudí v Opavě předčasně ukončili zápas s Olomouckem
Video se připravuje ...

Nejdříve záběry sdílel na sociální síti, a pak je dokonce zařadil i do svého pořadu Shaqtin’a Fool na celostátní americké televizi TNT, kde vybírá nejkurióznější momenty týdne. Diváci pak mohou na internetu hlasovat, který z vybraných momentů je pro ně nejbizarnější.

„Český rozhodčí, dámy a pánové. Už jste někdy viděli rozhodčího flopovat? Za tohle by měl být potrestán,“ komentoval O’Neal s kolegy výkon českého rozhodčího. „Třeba neznáme pravidla v Československu,“ smál se slavný Shaq a přidal se další hvězdný hráč Charles Barkley: „Takhle ale prostě nemůžete flopovat…“

Fanoušci za oceánem se nad komickým výstupem ze Střední Evropy hodně bavili. Na stránce NBA.com nakonec Kučera jasně vyhrál, když pro jeho výkon hlasovalo 5 tisíc lidí z celkových 8600. Jak by řekl další „slavný“ basketbalista Václav Klaus, byla to spíš taková nevýhra.