Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Hokejový miliardář Voráček má strach o život. Čeho se nejvíc bojí?

Autor: sjs

Díky pohádkovým kontraktům v NHL si vydělá přes 2 miliardy korun. Hokejista Jakub Voráček je tak na celý život zajištěný. Útočník Philadelphie ale prozradil, že právě o život se často bojí. Proto už například nejezdí v autě tak rychle a dává na sebe větší pozor.

Během sezony NHL nalétá po celé Severní Americe tisíce kilometrů v klubovém letadle. I v týmovém luxusním dopravním prostředku se Voráček o sebe bojí. „Když člověk letí sedmdesátkrát za sezonu, tak asi musí strach nastat. Hodně jsem se bál třeba v Chicagu. Když se přistává, je tam velký vítr. Nebo před pár lety, když jsme letěli do Anaheimu a začalo to hrozně házet. Myslel jsem, že sním sedačku,“ prozradil v magazínu MF Dnes Voráček.

Hokejista připomněl, že se začal více bát po leteckém neštěstí v záři 2011, kdy spadlo letadlo s hokejisty Jaroslavle. Na palubě tehdy byli i jeho spoluhráči z reprezentace Jan Marek. Karel Rachůnek a Josef Vašíček. „Je to jiné, když vám tři dobří kamarádi zemřou při letecké nehodě v Rusku. Koukáte se na to pak jinak než lidé, kteří takovou zkušenost nemají. Nejhorší bylo létat těsně potom,“ povzdechl si klíčový hráč Philadelphie Flyers.

Dokonce přiznal, že už nejezdí v autě tak rychle jako dřív. „Když jsem byl mladší, chtěl jsem nějaké rychlé auto. Ne že bych chtěl machrovat, ale prostě jako zálibu – je hezké sednout do takového auta a jet. Když vás to baví, tak proč si to nekoupit? Ale jak stárnu, tak už to tolik neřeším,“ upozornil Voráček, který měl před pěti lety u Kladna autonehodu se svým ferrari. „Tehdy to bylo o fous. Zaplať pánbůh, že jsem tady. Byl to šok. Jezdím pomaleji. Ale nebudu říkat kolik.“

Útočník Jakub Voráček patří mezi stálice v sestavě Philadelphie
Útočník Jakub Voráček patří mezi stálice v sestavě Philadelphie

Témata:  NHLlétánívoráčeknehodastrachVIPsport