Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Fotbalový boss Pelta opět v akci: K manželce ulil majetek za 45 milionů!

Autor: Tomáš Pokorný (Blesk)

Vždy uměl »dělat« peníze. Ukázkový návod teď bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta (53) použil při ochraně majetku za cca 45 milionů korun, aby mu ho neobstavili žalobci v kauze manipulací se státními dotacemi do sportu!

Jak jako první uvedl server Seznam Zprávy. cz, Pelta před pár týdny převedl na svou manželku Simonu více než desítku domů a pozemků, které do té doby vlastnili společně.

Z dokumentů v katastru nemovitostí vyplývá, že převody se časově kryjí s dobou, kdy se policie začala zajímat, co všechno vlivný sportovní funkcionář vlastní.
Podle zmíněného serveru žalobci Peltovi část nemovitého majetku v katastru obstavili. Když ale žalobce Ondřej Trčka začátkem srpna sepisoval dokumenty o jeho zajištění, věděl, že většina už patří pouze Simoně Peltové a úřady na něj nedosáhnou.

„Jednalo se o asi jedenáct nemovitostí v nezanedbatelné hodnotě,“ cituje Trčku web SeznamZpravy.cz. Ano, nejsou to žádné kuči v severočeských lesích. Ale třeba dva baráky v Jablonci, dále dům v Hrubé Skále, půlka domu v Hrádku nad Nisou a celá řada rozsáhlých pozemků. Proč se Velký Čáp rozhodl vše převést na manželku, nevysvětlil.

„To je myslím naše interní věc. To s tou mojí kauzou, ve které jsem obviněn, žádnou souvislost nemá, vážně ne,“ dušoval se Seznamu. Že by se jednalo o milou pozornost paní Simoně jako odpustek za jeho údajné milostné pletky s náměstkyní ministryně školství Simonou Kratochvílovou nebo se soudkyní Sylvou Mašínovou, které se v rámci vyšetřování propíraly?

Majitel agentury Česká sportovní Miroslav Černošek se šéfem českého fotbalua Miroslavem Peltou a manželkou Simonou.
Majitel agentury Česká sportovní Miroslav Černošek se šéfem českého fotbalua Miroslavem Peltou a manželkou Simonou.