21. srpna 2018 • 19:03

Peltovi zablokovali dvě nemovitosti. Vůbec o ničem nevím, tvrdí

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho Jablonec o víkendu překvapivě sestřelil Slavii, na podzim si dokonce zahraje prestižní Evropskou ligu. Fotbalový funkcionář Miroslav Pelta, obviněný kvůli podezření z manipulací se státními dotacemi do sportu, ale pořád musí řešit i mimosportovní záležitosti. Vrchní státní zastupitelství totiž zablokovalo v katastru dvě jeho nemovitosti v Jablonci. Informaci přinesl server Seznam Zprávy.



Někdejší předseda Fotbalové asociace ČR byl obviněn loni v květnu po zásahu policie na Strahově, pak dokonce strávil měsíc ve vazbě a na post šéfa fotbalu mezitím rezignoval. Vyšetřování rozsáhlé dotační kauzy, která výrazně ovlivnila celý český sport, od té doby pokračuje.

Vrchní státní zastupitelství v Praze minulý týden zajistilo dvě Peltovy nemovitosti v Jablonci. Jde o třípatrový dům v centru města, kde se nachází například bankovní pobočka a budova, v níž sídlí i oblíbená jablonecká restaurace.

Miroslav Pelta promluvil pro Sport v prvním exkluzivním rozhovoru po zatčení
Miroslav Pelta promluvil pro Sport v prvním exkluzivním rozhovoru po zatčení

Pelta ale tvrdí, že oficiálně ho o změně v katastru ještě nikdo neinformoval. „Já vůbec nic nevím, písemně nic nepřišlo. Jestli se tam něco děje, nějaké blokace a zápisy, budu to teď muset zjišťovat, to je jasné,“ řekl Seznamu. Podle jeho advokáta Bronislava Šeráka jde o nestandardní krok, k zajištění vlastnictví totiž prý obvykle dochází spíš na začátku vyšetřování.

Změny ale nastaly i u dalšího majetku třiapadesátiletého funkcionáře. Jeho část totiž přepsal na svou manželku. Jedná se třeba o pozemky na Liberecku, v Černolicích nebo nemovitosti v Hrubé Skále. S kauzou dotačních podvodů to ale podle Pelty žádnou spojitost nemá.

„Myslím, že je to naše interní věc, s mým obviněním to vážně nemá souvislost,“ citoval Seznam majoritního vlastníka jabloneckého klubu. Právě alespoň fotbal může Peltovi dělat radost, Severočeši po slabším vstupu do sezony dvakrát za sebou vyhráli a poskočili na osmé místo ligové tabulky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud