Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vyhrál dva tituly, teď se fotbalista Rilke přidal k radikálům: Čisté Ústí!

Autor: sjs

S vrcholovým fotbalem už sekl. Nyní se chce bývalý útočník Emil Rilke (34) prosadit jako komunální politik. V říjnových volbách kandiduje za kontroverzní stranu radikální Čisté Ústí, která se netají tím, že nemá v lásce nepřizpůsobivé spoluobčany.

„Vyčistěme Ústí.“ Tímto sloganem se snaží upoutat pozornost voličů politické hnutí Čisté Ústí, v jejímž čele stojí kontroverzní postavička Tomáš Vandas. Právě tento muž je předsedou Dělnické strany sociální spravedlnosti, která už v minulosti měla problémy se svými xenofobními názory.

Rilke na jednom z volebních plakátů
Rilke na jednom z volebních plakátů

Nyní se Vandas snaží prosadit v komunálních volbách v Ústí nad Labem, kde chce být primátorem. A jako člena svého týmu si na kandidátku vybral i fotbalistu Emila Rilkeho.

Někdejší hráč Teplic, Žiliny či Liberce po vážném zranění hraje už jen Ústecký krajský přebor za Krupku. Právě na domácí utkání tohoto týmu chodí i Vandas a agituje za stranu Čisté Ústí. „Nemůžu jen tak nečinně sedět a dívat se na to, co se tady děje,“ odpověděl Rilke na Facebooku, když se do něj jeden z uživatelů sociální sítě, že měl raději zůstat u fotbalu.