Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Písek, chlupy a spousta vůní. Co najdete v bytě plážové volejbalistky Slukové?

Autor: sjs

Hned jak vstoupíte dovnitř, praští vás do nosu příjemná vůně. Plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková má totiž byt v Praze na Žižkově vybavený i sadou esenciálních olejíčků. Olympionička vystudovala aromaterapii, takže u nich doma nikdy žádný zápach neucítíte.

Během sezony létají po celém světě. Útočiště našla plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková s trenérem a zároveň svým manželem v bytě na Žižkově. „Ze Strašnic jsme chtěli trochu blíž do centra a našli jsme inzerát na tenhle podnájem. Do bytu jsme se hned zamilovali a ještě než ho paní z realitky stihla ukázat jiné dvojici, už jsme ji naháněli, že ho bereme,“ prozradila dvojnásobná olympionička.

Nejoblíbenější místo. Útulný obývák propojený s kuchyní si Markéta Nausch Sluková vychvaluje.
Nejoblíbenější místo. Útulný obývák propojený s kuchyní si Markéta Nausch Sluková vychvaluje.

V pokojích má vystavené i vzpomínky na Hry v Londýně a Rio de Janeiro. Navíc na poličkách nechybí ani nablýskané trofeje a mraky medailí. A jak popisuje usměvavá blondýnka svůj domov? „Všude písek, psí chlupy a hodně polštářů, obrázků, knížek a všelijaké vůně,“ smála se Nausch Sluková, která si pochvaluje, jak je její domov světlý a to i díky dvěma terasám.

„Jsme hodně na cestách a tak si chci doma hlavně odpočinout a dobít baterky,“ řekla majitelka dvou fenek Ozárky a Amy, jež se také starají doma o zábavu. Právě i kvůli milovaným psům plážová volejbalistka přemýšlí, že se v budoucnu přestěhuje za Prahu.

„Rádi bychom časem s pejskama někam víc do přírody. Čím jsem starší, tím víc oceňuji klid a pohodu v lesích. Budeme hledat nějaký kompromis mezi venkovem, ale v reálném dosahu města.“