Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Schumacherovo poslední FOTO pět let po tragické nehodě. Co dělal těsně před ní?

Autor: sjs

Jak ten čas letí. Přesně dnes uplynulo již pět let od tragické nehody bývalého pilota F1 Michaela Schumachera, který málem přišel o život při lyžovačce v Alpách. Od děsivého úrazu se sedminásobný mistr světa formule 1 neukázal na veřejnosti a je zavřený ve své švýcarské vile. Lidé tak na něj mohou vzpomínat jen na fotografiích a videích. Co dělal před 29. prosincem 2013 a osudnou nehodou?

Koncem roku 2012 Michael Schumacher nadobro uzavřel bohatou závodní kariéru a následující měsíce si užíval života. Hned v lednu 2013 vyrazil s manželkou Corinnou do lyžařského střediska milionářů ve Svatém Mořici.

Věnoval se i plnění reklamních kontraktů, ze kterých mu na účty přitékaly miliony eur. Několikrát se populární Schumi zúčastnil i exhibičních fotbalových zápasů celebrit. Naposledy si zakopal začátkem září na stadionu v Hamburku a podpořil tak charitativní projekt.

O dva týdny později s manželkou Corinnou a partou přátel vyrazil do Řecka, kde měli pronajatou jachtu. Michael řádil na vodním skútru a chytal bronz na palubě luxusního plavidla. První říjnový den v roce 2013 opět v doprovodu své ženy vyrazil na legendární Oktoberfest. Oba byli oblečení do bavorských krojů a náramně se bavili.

Tady i vznikla jedna z posledních fotografií slavného závodníka, jak se usmívá ve společnosti Corinny, která má v kroji bujný dekolt. O tři měsíce později se pak rodinka Schumacherových vydala na hory do Francie, kde chtěli oslavit i příchod nového roku na své horské chatě v Méribel.

Právě na sjezdovce v tomto lyžařském areálu se sedminásobný mistr světa F1 děsivě zranil jen pět dnů před 45. narozeninami. Nejdříve se nezdálo, že je to až tak vážné. Michael komunikoval se záchranáři a byl helikoptérou převezen do nemocnice v Grenoblu. Lékaři ho dvakrát akutně operovali kvůli otokům na mozku a pilot pobyl několik týdnů v umělém spánku.

Za celých pět let se fanoušci o zdravotním stavu oblíbeného sportovce moc nedozvěděli. Maximálně to, že už je při vědomí a rehabilituje. Rodina se totiž rozhodla bedlivě střežit Schumacherovo soukromí. A ani po dlouhé době v tom nijak nepolevuje.

Tady byli ještě šťastní. Jedna z posledních fotek Michaela Schumacher z října 2013 z Oktoberfestu
Tady byli ještě šťastní. Jedna z posledních fotek Michaela Schumacher z října 2013 z Oktoberfestu

Témata:  schumacherformulenehodaVIPsport