Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Legendární Schumacher si natočil vlastní »smrt«. Co odhalily záběry?

Autor: vba

Nasoukal se do lyžařské SAU výbavy, netradičně si vzal i helmu a vyrazil na alpskou sjezdovku. Dolů však Michaela Schumachera (49) nesl vrtulník. Co přesně se před pěti lety stalo?

29. prosince 2013 byly pro lyžování ve francouzských Alpách ideální podmínky – čerstvý sníh a jasná obloha. Využili toho i »Schumimi « se synem Mickem (19), kteří to měli ze své zimní rezidence v Méribelu jen pár kilometrů. 

Legendární pilot F1 si dokonce vzal i přilbu s kamerou, aby si lyžovačku zdokumentoval. To ještě nevěděl, že si natočí vlastní »smrt«...

Podle nového zjištění deníku Bild je ze záběrů de patrné, že si  Schumacher  sjezd užíval. V pohodové rychlosti 20 km/h jel chvíli pozadu, chvíli popředu. 

A ani mu nevadilo, že v jeden moment sjel ze sjezdovky na neupravenou část. Tam ale došlo k nejhoršímu! Michael si totiž nemohl všimnout velkých kamenů, jež byly skryty pod nánosem bílé peřiny. O jeden z nich pak škobrtl a následně narazil na další hlavou tak tvrdě, až se mu rozpůlila helma... 

Z hrůzostrašné nehody se »Schumi« dosud nevzpamatoval, jeho rodina navíc jakékoliv informace o zdravotním stavu drží důsledně pod pokličkou. 

Záběry z kamery prověřili francouzští vyšetřovatelé, kteří neshledali žádné cizí pochybení. Video pak vrátili Schumacherově rodině.

Michael Schumacher
Michael Schumacher