Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Luhový útočil na kouče Plzně Vrbu: Neupravený bača s břichem venku!

Autor: bk

Fotbalové jaro pro plzeňskou Viktorii začalo zostra. Po vstupním ligovém duelu v Mladé Boleslavi (1:1) přichází na řadu čtvrteční test v Evropské lize s Dinamem Záhřeb, v neděli pak šlágr se Slavií. Pro plzeňského kouče Pavla Vrbu znamenají všechny zápasy velké zkoušky nervů, ví, že neúspěch se v ambiciózním klubu obhájce titulu jen tak neodpouští. Do úspěšného trenéra Viktorie se v pondělním pořadu České televize Dohráno Plus pustil známý fotbalový glosátor Milan Luhový.

"Plzeňská kabina měla v minulosti horváthovský duch. Teď se mi zdá, že se to tam snaží jakoby vyvětrat, aby to klub nebrzdilo v dalším vývoji. Podle mě v současnosti mezi Vrbou a mužstvem není taková souhra, jako v časech hráčského působení Pavla Horvátha," připomněl Luhový dlouholetého plzeňského kapitána, který v klubu momentálně působí jako trenér juniorky.

Luhový pojal kritiku práce Pavla Vrby poměrně netradičně. "Nechci, aby to znělo urážlivě, ale když se dneska podíváte na Vrbu, tak ho vidíte zarostlého, neupraveného, s dvojitou bradou a břichem venku. Noví hráči, kteří jsou v klubu, s ním už nejsou na společné vlně," pověděl Luhový v pořadu ČT Sport Dohráno Plus.

Známý fotbalový kritik se tím snažil vysvětlit plzeňskou proměnu, kde stárne dřívější tvrdé jádro okolo Davida Limberského a Milana Petržely a na hřiště se pomalu dostávají příslušníci mladší generace.

"Předtím tam byl stokilový Horváth a podobné typy, měli tam vytvořenou skvělou hiearchii, ale teď to tam není takové. Těm hráčům osoba jako Vrba nemusí vonět, to má pak vliv na výkonnost celého týmu," pravil Luhový.

"Jinak má Vrba skvělý rukopis, pod jeho vedením hrála Plzeň nejkrásnější fotbal v historii českého fotbalu. Tohle je ale součást nějakého vývoje. Trenér by měl sám uznat, že se o sebe musí starat, když někoho reprezentuje a pracuje s mladými lidmi. Když přijde na tiskovou konferenci a ještě naštvaný, připadá mi jako bača, kterému utekly kozy," dodal Luhový.

Jak bude Vrba se svým výběrem úspěšný, hodně napoví už čtvrteční večer. Viktoria hostí v prvním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy silné Dinamo Záhřeb.

Mladá Boleslav - Plzeň: Škaredá srážka hlav. Takácsovi tekla krev, Hejda zůstává ležet
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Penalta! Sudí dlouho váhal, Hubník podle něj fauloval Komličenka
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Mladá Boleslav - Plzeň: Komličenko z penalty srovnává na 1:1!
Video se připravuje ...