Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řepkův soud o alimenty. Nemám peníze a nikdo mě nezaměstná, hájil se

Autor: Patrik Vacek, iSport.cz

Hrozí mu několik let vězení a navíc je na tom finančně hodně mizerně. Bývalý fotbalista a milionář Tomáš Řepka se dostavil k Městskému soudu v Brně kvůli neplacení alimentů na syna Markuse, kterého má z druhého manželství s modelkou Vlaďkou Erbovou. Během líčení ze sebe bývalý reprezentant udělal žebráka.

Co proces, to nepodmíněný trest vězení. Tomáš Řepka byl letos za zpronevěru a falešné pornoinzeráty napadající jeho exmanželku Vlaďku Erbovou nepravomocně odsouzen na 15 měsíců vězení s ostrahou. Dalších devět měsíců dostal za porušení podmínky po zákazu řízení, když neplatil alimenty.

Dnes stál bývalý fotbalista u soudu kvůli dalším dluhům na výživném. Erbové loni místo 175 tisíc korun poslal na syna Markuse jen 5 tisíc korun a hrozí mu kvůli tomu další nepodmíněný trest. S matkou svého druhého syna se letmo střetl pohledem před soudní síní. Během procesu pak od Erbové slyšel, kolik musí platit, aby mohl jejich syn hrát hokej ve Vyškově, navštěvovat kroužek krasobruslení nebo jak drahá je soukromá školka, kam Markus chodí.

Nevyšla mu práce v pohostinství

Bývalý fotbalista, který měl během profesionální kariéry milionové příjmy, se u soudu bránil, že není schopen platit tak vysoké částky na alimentech. „Nemůžu řídit, mám exekuce, nikdo mne není schopen zaměstnat. Nemám prostředky, jak tu částku zaplatit.“

Tomáš Řepka a Vlaďka Erbová u soudu kvůli alimentům na syna.
Tomáš Řepka a Vlaďka Erbová u soudu kvůli alimentům na syna.

Soudce se tedy Řepky optal, z čeho nyní žije. „Bohužel mi nevyšlo to, co jsem čekal. Zkoušel jsem pracovat v pohostinství a jako správce objektu, ale nebyl jsem schopen tam pracovat. Byly tam na mne narážky ze strany hostů. Dnes jsem v situaci, že nemám z čeho brát,“ vypověděl pod přísahou a prozradil, kdo mu vytrhl trn z paty.

Peníze od matky odmítl

„Pomáhá mi přítelkyně ( Kateřina Kristelová ). Nabídla mi pomoc i máma, ale to jsem odmítl, bylo mi to blbé. Nemám nic, vlastně nemám ani to nic. Je mi to líto, ale prostě nemám. Vím, že jsem otec, Erbová zase ví, jak jsem na tom,“ zoufal si Řepka, který měl původně platit 15 tisíc měsíčně.

Státní zástupce navrhl, aby se dluh snížil z celkových 175 tisíc korun na 55 tisíc, ale ani to prý není Řepka schopný uhradit, protože si nemůže najít práci. Byl by ale ochotný posílat na syna dva tisíce korun měsíčně. Soudce tak odročil jednání na 14. května a bývalý fotbalista musí do té doby uhradit z původních 175 tisíc korun alespoň 19 tisíc, aby se dalo uvažovat o trvalém snížení alimentů do budoucna. Navíc by se tak mohl alespoň v tomto procesu vyhnout vězení. Otázkou je, jestli se mu to povede v těch dalších dvou…