Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letité tajemství vyzrazeno. Bohdalová strávila noc se dvěma hokejisty!

Autor: sjs

Už je to přesně půl století od památného mistrovství světa ve Stockholmu, na kterém Československá reprezentace dvakrát slavně zdolala Sovětský svaz a pomstila se tak za okupaci ze srpna 1968. Málokdo ví, že na šampionátu byla i herečka Jiřina Bohdalová a dokonce tehdy strávila noc se dvěma reprezentanty!

Byla jejich talismanem. Ve Švédsku se na mistrovství světa ukázala i herecká hvězda Jiřina Bohdalová a hokejisté ji hned vzali za svou. „Dokázali jsme ji protlačit do haly. Tenkrát jsem Golonkovi říkal, ať řekne, že je to jeho manželka. Dostali jsme ji tam a byla v těch dvou zápasech s Rusy dokonce na střídačce,“ vyprávěl pro deník Aha! legendární útočník Jan Gusta Havel.

Karel Gott a Jiřina Bohdalová.
Karel Gott a Jiřina Bohdalová.

Dokonce prozradil, že s ní strávil i noc na hotelu. „Já jsem spal s Honzou Suchým a měli jsme ji na pokoji. Fakt jen na pokoji, ať si říká kdo chce, co chce. Prostě byla to fanynka, kterou jsme propašovali jen na na tyhle dva zápasy. Brali jsme ji jako našeho maskota. Jiřina byla úžasná ženská, co si budeme povídat, a vynikající herečka,“ řekl Havel.

Dodnes na Bohdalovou vzpomíná v dobrém. „Jsme velcí kamarádi. Měli jsme ji rádi, mluvila o nás vždycky hezky a nakonec nám proti Rusákům přinesla štěstí.“