Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pravda o milionech Fridrichové. Žárlí komentátor Záruba na její plat?

Autor: sjs

Kolik berou? Otázka, která zřejmě velice trápí šéfa hnutí SPD Tomia Okamuru, který se navezl do tří elitních novinářů České televize, aby zveřejnili svůj plat. Partnerka hokejového komentátora Roberta Záruby moderátorka Nora Fridrichová prozradila, jak je to s jejími miliony.

Okamura vyzval Marka Wollnera, Noru Fridrichovou a Václava Moravce k tomu, aby lidem sdělili, kolik vydělávají ve službách veřejnoprávní televize. Dokonce svým příznivcům doporučil, aby třem známým osobnostem ze zpravodajství České televize psali a pídili se po jejich platu.

„Ani na opakovanou veřejnou výzvu odmítají nejznámější redaktoři České televize zveřejnit své platy, které berou z vašich koncesionářských poplatků, jelikož se proslechlo, že berou každý z nich z vašich peněz v řádu milionů ročně,“ psal Okamura na svém Facebooku.

Nora Fridrichová a její partner Robert Záruba
Nora Fridrichová a její partner Robert Záruba

Na výzvu předsedy SPD pak reagovala i sama Fridrichová. „Pan Záruba se díky panu předsedovi Okamurovi dozvěděl, že si tajně vydělávám miliony (proslýchá se..) a u nás doma je teď dusno,“ vtipkovala na Twitteru moderátorka pořadu 168 hodin a přidal se i její druh.

„Tak jsem se od pana SPD Okamury dozvěděl, že moje paní nosí domů miliony. Nevím, možná myslel v rublech, jinak to prostě nevychází,“ povzdechl si Záruba. Srandu si dělal i fotbalový komentátor Jaromír Bosák a Fridrichové doporučil, kam si miliony schovat: „Zakopej ty prachy ve sklepě, děláme to tak všichni.“