Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Stále má problémy s rukou. Kvitová prozradila, co ji trápí

Autor: sjs

Po hrůzostrašném zranění z prosince 2016, kdy ji levou ruku pořezal útočník Radim Žondra, se tenistka Petra Kvitová dokázala senzačně vrátit na kurty a dokonce bojuje o post světové jedničky. Přesto ale přiznala, že ji poraněná levačka stále trápí.

Fantastický doktor Radek Kebrle a všichni svatí stáli při Petře Kvitové , když se podařilo zachránit přetnuté nervy a šlachy na prstech její levačky. „Od zranění vím, že bychom se měli těšit z každého dne, kdy tu jsme,“ řekla dvojnásobná Wimbledonská vítězka magazínu MF Dnes.

Česká tenistka Petra Kvitová v akci
Česká tenistka Petra Kvitová v akci

Kvitové ruka však není ani po dvou a půl letech od útoku ve stejném stavu jako před napadením. „Nedám třeba prsty v pěst. Občas mi propadnou peníze, protože je nedokážu pořádně chytit. Nebo léky. Na chvíli mě to vytočí, ale pak si hned uvědomím, že je vlastně fajn, když mi jen propadly,“ prozradila tenistka.

Hned i dodala, co se jí někdy stává při hře. „Občas mi v ruce škubne, ale jinak ne. Proti začátkům se cítím skvěle. Na jizvách se mi teď začaly dělat mozoly, které jsem mívala jen v dlani.“