Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nečekaná komplikace před MS! Kouč Říha byl náhle hospitalizován. Leží v nemocnici

Autor: ČTK, red

Místo, aby měl klid na práci, musí trenér hokejového nároďáku Miloš Říha (60) řešit jiné starosti; po náhlé hospitalizaci totiž leží v nitranské nemocnici na pozorování. Co se děje?

Podle mluvčího hokejového svazu Zdeňka Zikmunda hlavní kouč ještě ve středu vedl přípravu týmu před zápasem Euro Hockey Challenge proti Slovensku. „Potom absolvoval pro kontrolu vyšetření v místní nemocnici a ukázalo se, že je potřeba krátkodobá hospitalizace kvůli sledování,“ uvedl.

Reprezentaci tak dočasně převzali Říhovi asistenti Reichel s Mlejnkem. Už teď je jisté, že tým povedou i v pátečním duelu. Podle ideálního scénáře by se hlavní trenér měl ke své družině připojit znovu v sobotu. 

Co Říhu vlastně trápí? To nikdo neřekl! „Záleží na něm, zda to bude chtít zveřejnit,“ zdůraznil tajuplně Zikmund! Nemělo by jít ale o nic vážného. „Nemyslím si však, že by měla být nějak ohrožena jeho účast na mistrovství světa,“ dodal tiskový mluvčí.

O něco sdílnější byl někdejší reprezentační kapitán a dnes Říhův pomocník Robert Reichel. „To vyšetření bylo prostě nutné a poradíme si s tím,“ ujistil litvínovský patriot, který s Říhou pravidelně komunikuje na dálku. „Určitá komplikace to samozřejmě je, ale ne na takové úrovni, že by Miloš nemohl nic. Prostě se to tak stalo a je to realita. Věříme, že tady zase brzy bude a vše bude v pohodě,“ uzavřel Reichel.

Šampionát začne na Slovensku 10. května.

Nový trenér národního týmu Miloš Říha se už nemohl dočkat na pondělní trénink reprezentace
Nový trenér národního týmu Miloš Říha se už nemohl dočkat na pondělní trénink reprezentace