Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vražda v chalupě Jágrova exspoluhráče. Manželku mu zabil syn, který se sám podřezal!

Autor: rau

Tragédie zdrtila bývalou jedničku ruské hokejové reprezentace Maxima Sokolova (47). Na chalupě nedaleko Petrohradu byla zavražděna jeho manželka Irina. Hlavní podezřelý? Jejich starší syn!

Pamatujete na senzační gól Zbyňka Irgla v semifinále hokejového mistrovství světa 2006 v Rize? Český šikula tehdy v prodloužení vykoupal v ruském brankovišti právě Sokolova. Chlapa, jemuž se ve středu zhroutil svět!

Jeho rodina odjela za odpočinkem na chalupu do Nové Romanovky. Jenže výlet manželky Iriny se syny Maximem (18) a Arsenijem (15) skončil hororem. „Zbláznil se. Zabil mi mámu,“ přiběhl prý vystrašený mladší z bratrů k sousedům.

Když na inkriminované místo všichni dorazili, viděli hrůzný obraz, který dost možná nikdy nevymažou z paměti. Na zemi ležela mrtvá Sokolovova žena Irina a vedle ní její starší potomek – pravděpodobný strůjce děsivého činu, který chtěl spáchat sebevraždu.

Lékaři talentovaného gólmana juniorky SKA Petrohrad odvezli s řeznými poraněními krku do nemocnice, kde bojují o jeho život. Co ho vedlo ke zbabělému aktu, není jasné.

Maxim Sokolov mladší patří mezi talentované gólman SKA Petrohrad, který podle všeho zavraždil vlastní maminku
Maxim Sokolov mladší patří mezi talentované gólman SKA Petrohrad, který podle všeho zavraždil vlastní maminku

Podle tamních médií však Maxim junior špatně snášel rozchod rodičů, kteří se od sebe v roce 2017 po dvaceti letech odloučili. Jejich vztah v posledních letech nebyl právě harmonický. Krize to byla taková, že si podle některých zdrojů Irina už před časem chtěla vzít život.

Její starší syn měl slušně rozjetou kariéru, kterou dozoroval jeho otec – olympionik z Turína 2006 a muž, který sibiřskému Omsku o dva roky dříve vychytal historicky první titul v ruské nejvyšší soutěži. Sezonu nato se v týmu potkal také s  Jaromírem Jágrem , který si v Rusku krátil stávku v NHL!

Na potomka měl Sokolov podle svědků tvrdý metr. „I když všechno dělal dobře, táta po něm chtěl vždycky víc,“ řekl jeden z hráčů juniorky Petrohradu novinářům.

Maxim mladší měl prý nevypočitatelnou povahu. Jeho chování nebylo normální a často se mu střídaly nálady. Jeho psychické problémy byly větší, než se na první pohled zdálo.