Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strýcová si vypinkala finanční polštářek. Kolik milionů odveze z Londýna?

Autor: Tadeáš Mahel

Dobře ví, že se jí tenisová kariéra krátí. I  přes semifinálovou prohru je letošní Wimbledon její životní úspěch. S ním spojený vydělaný balík nemohl pro Barboru Strýcovou (33) přijít v lepší moment!

Za dosavadní šestnáctiletou kariéru Strýcová uhrála celkem 224 milionů korun a  wimbledonské prémie rozhodně přijdou k duhu. Češka si na londýnské trávě vypinkala už 18,75 milionu korun. A to ještě nemusí být konečná!

Pěkných pár milionů může Strýcové na účtu přistát v  případě postupu do finále čtyřhry, o  to se bude prát v pátek odpoledne spolu s  Tchajwankou Sie Šu-wej. A po právu se drbe za ušima. „Kdybych já porazila Serenu…“ mohlo by se jí honit hlavou při upomínce, že na vítězku dvouhry čeká celých 67 milionů.

Američanka však v semifinále řekla stop.

Barbora Strýcová ve finále Wimbledonu proti Sereně Williamsové
Barbora Strýcová ve finále Wimbledonu proti Sereně Williamsové

I  necelých devatenáct »míčů« rozhodně neurazí. „Barborka si právě velmi usilovně a  zaslouženě připravuje svůj důchodový pilíř,“ glosovali její cestu turnajem fanoušci. Sportovní důchod plzeňské rodačky se nezadržitelně blíží, korunky se hodit budou.

Strýcová loni po vítězném finále nad Američankami zabalila kariéru ve Fed Cupu a o tom, že jí slovo důchod rezonuje v hlavě, mluvila už před Wimbledonem. „Jednou mi tenisový život bude hrozně chybět. Až skončí, budu smutná. Proto si ho chci užít do posledního dechu,“ má jasno.

Pokud vydrží wimbledonská forma, onen dech bude ještě hodně silný!

Kolik si Strýcová letos
ve Wimbledonu vydělala:

 

Semifinále dvouhry: 

16,8 milionu korun
Semifinále čtyřhry:  1,95 milionu korun
Celkem: 18,75 milionu korun
Co mohla Bára mít:  
Vítězka dvouhry:                 67 milionů korun    
Finalistka dvouhry: 33,5 milionu korun
O co Bára ještě hraje:  
Vítězka čtyřhry:                  7,7 milionu korun    
Finalistka čtyřhry: 3,85 milionu korun