Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tenisová legenda Nováček: Rozvod po 29 letech! A už líbá jinou...

Autor: Petr Maňas, as

Přes tři dekády mu stála po boku, procestovala s ním svět, porodila tři děti. Tenista Karel Nováček (54) nicméně manželku Mayu (50) opustil. Už jsou rozvedeni a on má dokonce nový vztah!

Nějaký čas už se o tom mluvilo, zvláště když Nováček se pravidelně objevoval ve společnosti po boku neznámé dívky. Až v pondělí se ale pravda ukázala – krach manželství potvrdila
sama Maya!

„Drazí přátelé a rodino, Karel a já už nejsme manželé. Věci prostě někdy nefungují a bylo nejlepší učinit rozhodnutí poté, co jsme už nějakou dobu žili odděleně,“ napsala paní Nováčková svým
přátelům na sociálních sítích a vyhnula se sebemenším útokům na svého ex. „Přeji mu vše nejlepší.“

Reklama na štěstí

Taková to přitom byla láska! Vytáhlý svalovec Karel sbalil drobnou černovlásku Mayu, náramně jim to spolu slušelo. Když se usmáli, vypadali jako reklama na štěstí. Svatba byla v červenci 1990, za dva roky se jim v Monaku narodila dcerka Anika (27), poté se rodinka přestěhovala do amerického Boca Raton.

Tam, už po konci Nováčkovy tenisové kariéry, přišli na svět kluci Samuel (22) a Yannick (20). Teď jsou už všichni dospělí, takže rozvod rodičů
pro ně není taková rána.

„Můj báječný táta mě inspiruje každý den,“ vyznala se mu v létě na Instagramu dcera, přestože už dávno věděla, že otec si našel jinou.

Spřízněná duše

A Nováček je do své nové vyvolené zamilovaný přímo bláznivě! Na Facebooku se pochlubil jejich líbací fotkou. „Když máš to štěstí a najdeš svoji spřízněnou duši, tak je každý den lepší,“ vyznal se ze svých aktuálních pocitů, zatímco jeho exmanželka oznamovala rozvod...

Po devětadvaceti letech manželství se vztah Karla Nováčka s Mayou rozpadl. V poslední době už žili odděleně.
Po devětadvaceti letech manželství se vztah Karla Nováčka s Mayou rozpadl. V poslední době už žili odděleně.

Z tenisty privátním bankéřem...

Ten přerod byl nečekaný. Z tenisového důchodce Karla
Nováčka se stal finanční poradce u renomované banky Morgan Stanley! Ale pozor, nic nedostal zadarmo, na stará kolena musel studovat ekonomii a honit licence. Vše si vydřel – jako na kurtu. Za klienty měl i české hokejisty v NHL, kterým pomáhal investovat jejich peníze.

„V jednu chvíli jsem měl na čtyři desítky českých sportovců. Moje
životní náplň? Práce, práce, práce,“ přiznal před léty v rozhovoru pro Blesk.

Jenže finanční krize zasáhla nejvíce právě sektor bankovnictví, a tak v rámci velkého snižování stavů dostal ve firmě po 11 letech výpověď.

Tento fakt jen podpořil myšlenku, která mu stále více vrtala hlavou: vrátit se domů. Pořád měl dva pasy – americký i český. Navíc se objevila nabídka od české pobočky UniCredit Bank. Před desíti lety se tak rodina vrátila do Česka.

„Jsem rád, že jsem ten krok udělal,“ přiznal Nováček, jenž před lety z bankovní sféry vycouval a začal se angažovat v akvizicích. Nicméně nyní už avizuje návrat do světa financí! A na tenis nezanevřel, pravidelně jej pořád hraje.

Antuka a kokain

V mládí byl výborný hokejista, ale díru do světa udělal v tenise. Karel Nováček byl hvězdou přelomu 80. a 90. let, s parťákem Kordou táhl daviscupový tým.

Soupeře ničil zejména na antuce, a to díky své nezdolné kondici. Vrcholem se stala sezona 1991, kdy vyhrál čtyři turnaje – ve finále třech antukových (Hamburk, Kitzbühel, Praha) vždy porazil Švéda Gustaffsona!

Díky tomu se vyhoupl až na osmé místo světového žebříčku, v kariéře vyhrál 13 turnajů a na prize money vydělal 86 milionů Kč. Jeho grandslamovým vrcholem bylo semifinále US Open 1994, dvakrát si zahrál čtvrtfinále antukové Paříže. Až po ukončení kariéry v roce 1996 byl na tři měsíce suspendován za pozitivní dopingový test během French Open 1995. S hvězdným švédským parťákem Wilanderem jim byly v
těle objeveny stopy kokainu...