Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šest let od děsivé nehody Schumachera na lyžích: Takhle na tom teď je!

Autor: pv

Den, na který fanoušci legendárního pilota formule 1 Michaela Schumachera nikdy nezapomenou. 30. prosince 2013 při lyžování ve Francii sedminásobný mistr světa nešťastně spadl hlavou na kámen a v kritickém stavu byl převezen do nemocnice. Od té doby se neukázal na veřejnosti a rodina veškeré informace o jeho stavu tají. Přesto se během let veřejnost dozvěděla, jak na tom šampion je.

Šest let je už Michael Schumacher rodinou skrýván před veřejností. Z domu ve Švýcarsku, kde žije někdejší pilot stáje Ferrari, občas prosáknou informace, jak na tom legenda je. K německému závodníkovi se dostane jen hrstka nejbližších přátel. Když někdo z nich jen trochu naznačí, jak na tom Schumacher je, dostane zákaz návštěv.

Tady byli ještě šťastní. Jedna z posledních fotek Michaela Schumacher z října 2013 z Oktoberfestu
Tady byli ještě šťastní. Jedna z posledních fotek Michaela Schumacher z října 2013 z Oktoberfestu

Arcibiskup Georg Gänswein před třemi lety prozradil, že Schumacher vypadá úplně normálně, jen má o trošku kulatější hlavu. Někdejší týmový kolega Felipe Massa navštívil svého slavného přítele a uvedl, že na něj Michael mrkl.

Podle článků švýcarského deníku Blick je sedminásobný mistr světa odkázán na vozík a má pravděpodobně nenapravitelně poškozený mozek. Je tak odkázán na trvalou péči. „Každá zpráva by otevřela dveře novým spekulacím!“ tvrdí manažerka Sabine Kehmová, proč o stavu Schumachera nechce nic prozradit. Schumacherovi bude 3. ledna už 51 let. Šance, že se brzy ukáže na veřejnosti, je však mizivá.

Jak je na tom Schumacher v den 51. narozenin?