Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Snímek, z něhož mrazí. Poslední fotka Josefa Šurala (†28) před tragickou smrtí!

Autor: nem

Zůstane navždy v srdcích všech, kteří ho poznali. Svět s úctou vzpomínal na bývalého kapitána Sparty a záložníka nároďáku Josefa Šurala (†28) a zároveň objevil dosud neznámý snímek.

Báječný plejer i člověk »Šury« podlehl loni 29. dubna v Turecku zraněním z havárie minibusu. Jako jediný fotbalista Alanyasporu ze sedmi cestujících.

Na sociálních sítích mu po roce vzdali hold Letenští i Slovan Liberec, za nějž také kopal. Přidali se i Turci. Na místo tragédie přinesli věnec, zapálili svíčky a Pepíkův tamní kamarád Hüseyin Karadag pronesl : „Chtěli jsme pro Josefa uspořádat pamětní obřad i při omezeních kvůli koronaviru. Přišli jsme a budeme sem chodit každý rok.“

Portál Haberlerson.com navíc poprvé zveřejnil záběr, který vhání slzy do očí. Podle tohoto webu jde o poslední fotografii před nehodou.

Zachycuje Josefa, jak sedí v dodávce po zastávce na benzinové pumpě. Na sedačce, z níž po nárazu dodávky do skaliska vypadl. Hráč, který ještě stojí venku, je Wanderson Baiano. Ten pak usedl proti Šuralovi a tragédii přežil...

Poslední fotka Josefa Šurala
Poslední fotka Josefa Šurala