Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Judista Krpálek vysadil strom a má velké plány: Čeho chce nyní dosáhnout?

Autor: tad

Strom zasadil včera v botanické zahradě, dům postavil kousek za Prahou, děti zplodil rovnou dvě. Judista Lukáš Krpálek (29) by si dovedl představit ještě širší rodinku.

Olympijský vítěz z Ria 2016 rád kutí na vlastní zahrádce, možnosti mít svůj vlastní strom v pražské botanické zahradě tak neodolal. Zalít kryptomerii japonskou Lukášovi pomohla i jeho dvouletá dcerka Mariana. „Na podobné akci je poprvé, je z toho trošičku vyjukaná,“ řekl judista, načež se svěřil s jedním tajemstvím.

Lukáš spolu s manželkou Evou kromě dcery vychovávají i téměř čtyřletého syna Tondu. A ten by se mohl dočkat i bratříčka. „Ještě jednoho tak zplodit… Ale hlavně to neříkejte manželce,“ rozesmál se Krpálek .

Lukáš Krpálek zasadil strom i se svou dcerkou
Lukáš Krpálek zasadil strom i se svou dcerkou

Během karantény byl s rodinou nonstop, a když minulý týden odjel na soustředění, děti to nesly těžce. „Tonda si na mě zvyknul, a když jsem nebyl doma, pořád brečel Mistrovství Evropy v judu se v Praze mělo konat původně v květnu. Nevyšlo ani přesunutí na konec června, konat by se mělo 8. – 10. listopadu. a volal, že chce tátu,“ svěřil se silák, který má ve sličné manželce velkou oporu. „Myslím, že naše děti nemůžou mít lepšího tatínka,“ nechala se Eva slyšet.

Když už její milý kvůli viru nemohl trénovat, postaral se alespoň o dům. Krpálek si vzpomněl na učňovská léta, oprášil truhlářské znalosti a na zahradě postavil třeba houpačku. Plány na další zvelebování zahrádky ale vzaly za své. „Stavět už není kde a doufám, že už ani nebude čas. Doufám, že brzy začnou závody a připravím se na listopadové ME v Praze. Na to se strašně těším,“ dodal Krpálek.