Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zůstaly po něm tři děti! Zesnulý Čišovský (†40) už je vyrůstat neuvidí

Autor: roc

Dodávaly mu sílu, byly jeho jedinou radostí v nejtěžší době, kdy bojoval s neporazitelnou ALS. Slovenský fotbalový reprezentant a spolehlivý obránce Plzně Marián Čišovský (†40) zemřel v noci ze soboty na neděli. Až do poslední chvíle měl láskyplnou podporu v milované rodině.

Spolehnout se mohl jak na pomoc ratolestí Tiny (7), Martina (11) a Maroše (14), tak na neustálou péči oddané manželky Martiny (41), jež s ním obrážela i fotbalové mače. Právě ona se o něj po celý ten ukrutný čas starala a držela ho nad vodou.

Rodinné foto Čišovských z roku 2016
Rodinné foto Čišovských z roku 2016

„Rodina a nejbližší přátelé mi pomáhají k tomu, aby moje dny byly hezčí. Manželka mi je obrovskou oporou, bez ní bych ani nevycházel z domu,“ přiznal »Čiša« před pěti lety, kdy ještě věřil v zázrak. „Toužím po tom a doufám, že se můj fyzický stav začne zlepšovat,“ řekl deníku Šport.

Pro děti měl Čišovský slabost. Svoje miloval z celého srdce, ale slabost měl i pro ostatní. Capartům třeba nikdy neodmítl dát podpis. „Setkání s fanoušky je vždy hrozně příjemné a zvlášť s těmi nejmenšími,“ řekl po jedné z autogramiát charismatický stoper.