Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Mladičká šampionka (†20) zemřela: Pád z okna a sebevražda kvůli lásce?

Autor: kvč, ČTK

Rusko oplakává ztracený život mladého sportovního talentu. Teprve dvacetiletá olympijská krasobruslařka Jekatěrina Alexandrovská po tragickém incidentu v Moskvě už není mezi živými.

Juniorská mistryně světa, která se představila i na olympijských hrách v roce 2018, podle zpráv z Ruska vyskočila  z okna v šestém patře. Na místě zemřela, už jí nebylo pomoci.

Podle posledních zpráv úspěšná krasobruslařka nejspíše spáchala sebevraždu. Policie na jejím stole našla vzkaz s jediným slovem: "Miluji."  dajně trpěla silnými depresemi a zlepšení nepřinášela ani spolupráce s odborníky. 

Alexandrovská začínala jako sólistka, ale od roku 2012 se věnovala disciplíně sportovní dvojice. Na mezinárodní scéně debutovala na juniorské Grand Prix v Ostravě 2016. O rok později získala australské občanství a hned ovládla soutěž sportovních dvojic na světovém juniorském šampionátu. Jejím partnerem byl Harley Windsor a společně také v následující sezoně vyhráli juniorskou GP jako první Australané v historii.

Startovali i na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018, kde se nekvalifikovali do volného programu a skončili osmnáctí. Na mistrovství světa dvakrát obsadili 16. místo. V posledních dvou sezonách je ale začaly pronásledovat zdravotní problémy a Alexandrovská kvůli nim letos ukončila kariéru. Možná i to přispělo k tomu, že už neměla vůli jít dál...

Jekatěina Alexandrovská si v pouhých dvaceti letech vzala život
Jekatěina Alexandrovská si v pouhých dvaceti letech vzala život