Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dojemná slova kouče Trpišovského: Tituly věnoval těžce nemocnému příteli!

Autor: ris

Mohl křepčit s kamarády z týmu, létat po hřišti s lahví šampaňského jako šílenec, no trenér trojnásobných ligových šampionů Jindřich Trpišovský (45) zůstal nohama pevně na zemi. A zlatý slávistický hattrick věnoval těžce nemocnému příteli Vladimíru Mikulášovi (44), který bojuje s nevyléčitelnou ALS!

„Chtěl bych poděkovat všem lidem nejen za tenhle rok, ale za všechny tři roky. I těm, kteří už dnes v klubu nejsou,“ vyprávěl gentleman mezi kouči po výhře 5:1 nad Plzní v rozhovoru pro O2 TV Sport.

V srdci Trpišovského je jeden člověk, jenž si poklonu a obdiv zaslouží dvojnásob. „Za sebe bych chtěl tři tituly věnovat speciálně Vláďovi Mikulášovi, kterého znám celý život,“ poslal pozdrav dlouholetému příteli Trpišovský.

Mikuláš, tatínek synů Samuela a Gabriela, býval fyzioterapeutem jak fotbalové, tak futsalové reprezentace. Měl zlaté ruce, jenže… Už čtyři roky se statečně pere se zákeřnou ALS – amyotrofickou laterální sklerózou, proti níž není obrany. Lék neexistuje!  

Trpišovský: Dokonalý výkon? Gólů jsme mohli dát ještě víc. Na koukání skvělý zápas
Video se připravuje ...

 „Vláďa je  bojovník, který bojuje a dodává nám všem inspiraci. Dneska jsem na něj hodně myslel, jsme spolu dlouhodobě v kontaktu,“ dodal dojatý Trpišovský, který se v neděli zapsal mezi legendy klubu z Edenu.

Před kamery přišel i přes chladné počasí jen v tričku. „Je docela zima, takže jsme všichni z realizáku dali bundy hráčům. Přece jenom ve středu hrajeme další zápas,“ připomněl, že se kvapem blíží pohárové semifinále proti Spartě.

Oslavy proto zatím nebudou bouřlivé. Příprava na derby slávistům startuje v pondělí ráno.

Vladimír Mikuláš bojuje s nevyléčitenou nemocí ALS
Vladimír Mikuláš bojuje s nevyléčitenou nemocí ALS

Slávisté po demolici Plzně oslavují titul! Mistrovské kolečko, Kúdela hodil dres Tribuně Sever
Video se připravuje ...