Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nevděčná Williamsová? Dostala se k hvězdám, odmítla rozhovor s legendou!

Autor: Soňa Molatová

Přeruší Max Verstappen dominanci Mercedesu, za který už několik let sbírá tituly Lewis Hamilton? Zvědavá byla nejspíš i tenistka Serena Williamsová, která dorazila na závod do USA. Dostala se dokonce do míst, kam se běžný smrtelník a fanoušek Formule 1 nedostane. Svým chováním tam ale spíše zklamala... 

Zbývá několik minut do startu závodu, jezdci jsou myšlenkami dávno za volantem a soustředí se na to, aby za pár chvil podali co nejlepší výkon. Přesně v tuhle chvíli mezi nimi na startovním roštu ale často prochází spousta lidí, od sportovních novinářů až po celebrity, které se přišly pokochat závodem z co největší blízkosti.

Trapná situace nastala během Velké ceny USA, kdy legendární novinář a bývalý závodník Martin Brundle (62) před závodem procházel trať, kde narazil na několik známých tváří. Mezi nimi byla také tenistka Serena Williamsová (40). 

„Pojďme se toulat sem. Tady máme Roryho McIlroye a Serenu Williamsovou," komentoval Brundle dění na trati během přenosu pro Sky Sports.

„Venus se se mnou před pěti lety tolik nebavila, nevím, jestli nedostanu dvojchybu nebo eso,“ žertoval Brundle, zatímco čekal, až tenistka dokončí debatou s golfovou hvězdou McIlroyem. Pak Serenu oslovil: „Sereno, můžeme si popovídat? Sereno, mohla bys na slovíčko?" zeptal se Brundle, který se představil a řekl, jakou televizi reprezentuje.

Tenisová superstar na otázku nereagovala. Pokrčila rameny směrem k Rorymu a vyrazila dál. Brundle vzal odmítnutí sportovně a celou situaci okomentoval humorně: „Tohle je dvojchyba, tohle je dvojchyba.“

Williamsová se už ale jednou v souvislosti s Formulí 1 stala terčem posměchu, když letos v květnu dávala rozhovor při Velké ceně Monaka. Diváci si z ní utahovali, když jako „velká fanynka“ nedokázala ani správně vyslovit „Grand prix“. 

Tenisová hvězda nebyla jedinou osobností, která dala Brundlovi na startovním roštu košem. Mezi závodníky se procházela také raperka MTS, která byla sice k mluvení svolnější, ale její tým z přítomnosti Brundla nebyl ani trochu nadšený. V první chvíli to dokonce vypadalo, jako kdyby facka ze strany urostlého bodyguarda visela ve vzduchu, dokud MTS nezasáhla.

„Megan Thee Stallion, jsi freestylová raperka, máš pro nás dnes nějaký rap ve Formuli 1?“ zeptal se hudebnice.  Ta pobaveně odpověděla, že nemá. „Komu v závodě fandíte?“ zeptal se Brundle. V tu ránu zasáhl člen zpěvaččiny ochranky. „Tohle nemůžete dělat,“ obořil se do moderátora. „Můžu, protože jsem to právě udělal,“ odvětil Brundle. Britský moderátor se později k situaci vrátil: „Už dříve jsem se cítil na startovním roštu pod tlakem. Ale od lidí jako Senna, Prost, Schumacher , Mansell, Piquet a podobně,“ uvedl Brundle. „Nevadí mi bodyguardi, kteří navštěvují startovní rošt poprvé. Každý dělá svou práci, ale možná by se na našem hřišti mohli naučit slušnému chování a respektu.“

Hlasy fanoušků na sociálních sítích volají po tom, aby Williamsové i MTS byla okamžitě odebrána možnost se chodit na závody kochat s kartičkou pro VIP hosty.