Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hamilton po nehodě pařil, teď si stěžuje na krk. „Přitažené za vlasy,“ míní šéf rivala

Autor: Soňa Molatová

Lewis Hamilton (36) má za sebou krušný týden. Po nehodě v nedělním závodu, který nedokončil, se šel zabavit na slavný večírek Met Gala v newyorském Metropolitním muzeu umění. V pozdních hodinách se pak vypravil na hotel, kam ho následovala vnadná modelka. Čím blíže je ale další závod, tím více začíná být atmosféra v Hamiltonově „práci“ napjatá. Šéf konkurenční stáje už začíná kvůli chování několikanásobného šampiona pěnit.

Co se za dveřmi Hamiltonova hotelového pokoje dělo ví asi jen on a přítomná modelka Janet Guzmanová (27). Faktem ale je, že minimálně jedna z událostí hnula Hamiltonovi s krkem. On sám to přičítá nedělní nehodě, při které na jeho voze skončil rival Max Verstappen.

„Budu muset navštívit specialistu. Chci se ujistit, že budu na další závod v pořádku, protože v krku pořád cítím stále větší pnutí,“ popsal Hamilton své zdravotní trable. Vedení Mercedesu mluví o závodu jako o „taktickém faulu“.

Brit byl po srážce překvapen, že se Verstappen ani nezajímal o to, jestli je v pořádku a beze slov z místa nehody odešel. Zatímco nizozemský závodník vyfasoval od stevardů trest, většina názorů z motoristického prostředí se shoduje na tom, že šlo o závodní incident. Kritika padá spíše na Hamiltonu hlavu.

„Hamilton má tendenci být trochu teatrální,“ okomentoval situaci šéf Red Bullu, Helmut Marko. Ten by patrně pnutí krku nepřičítal závodnímu incidentu.

„Byl to normální závodní incident. Všechny příběhy Mercedesu jsou přitažené za vlasy. Verstappen byl venku z auta, Hamilton tam hodil zpátečku a snažil se vycouvat. Lékaři z trati to viděli a všechno bylo v pořádku. A teď tady máme show o tom, že chudák Hamilton je najednou zraněn,“ nechápe Marko.

Také legendární španělský závodník Fernando Alonso označil chování Brita za přehrávání. Podle něj to nebyla „velká věc“, spíše „nešťastný“ závodní incident.

Verstappen s Hamiltonem si nejspíš ale nemohou nic vyčítat. Není to tak dávno, kdy Brit během domácího závodu dopomohl Verstappenovi k nárazu do zdi, po kterém skončil v nemocnici. Zatímco Hamilton v závodu pokračoval a na konci se radoval na stupních vítězů, přenos sledoval v televizi právě nizozemský jezdec, který byl rozhořčen, že po takové nehodě někdo může mít náladu slavit.