Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Tenisová hvězda Stachovskyj opustil rodinu a brání vlast: Snad mi odpustí!

Autor: ptr

Ukrajinský tenista Serhij Stachovskyj (36) ukončil před rokem profesionální kariéru na kurtech. To zřejmě netušil, žeho čekají daleko horší bitvy, než jaké tam sváděl. Země, kterou vždy hrdě reprezentoval, potřebuje jeho pomoc a Serhij neváhal.

Vydal se na misi za obranou své vlasti, ale musel přinést nemalou oběť. Opustit rodinu bylo extrémně těžké. Vždyť má manželku a tři malé děti. Svému synovi dokonce z lásky radši lhal o tom, kam jde. „Když jsem vycházel ze dveří, tak se mě zeptal, kam jdu. Řekl jsem mu, že se hned vrátím,“ popsal pro BBC srdceryvné okamžiky při odchodu.

Obrovské problémy měl i při řešení nastalé situace s manželkou. Ta nemohla pochopit, proč opouští rodinu a jde do boje. Serhij však věří, že jednoho dne jí to bude schopen osobně vysvětlit. Naštěstí již spolu opět mluví, poté co odchod vyvolal prudké ochlazení vztahu. "Myslím, že dětem řekla, že jsem jel na další turnaj,"  řekl.

Bývalý tenista si je vědom, že narukování nebylo ideálním řešením, ale stejně tak cítí, že by nedokázal zůstat s rodinou, když ho jejich země potřebuje. Nastalá situace vyžadovala rozhodnutí a Stachovskyj se rozhodl tak, jak se rozhodl.

Ukrajinský tenista Serhij Stachovskyj brání svou vlast.
Ukrajinský tenista Serhij Stachovskyj brání svou vlast.