Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mistr světa v biatlonu v neprůstřelné vestě: Dojemný vzkaz přímo během náletu!

Autor: ris

Jsou to tři roky, co ve švédském Östersundu zářil blahem. Ve stíhačce tehdy strčil do kapsy i všechny Rusy a stal se světovým šampionem. Teď je Dmytro Pidručnyj (30) uprostřed „závodu“, kde jde jemu i všem Ukrajincům o krk. Se zbraní v ruce hájí svobodu před nelítostným vojenským atakem šílence z Kremlu.Svůj život přímo v boji nasazuje život také olympijská šampionka Julia Džymová (31)

„Já a můj tým zůstáváme na Ukrajině, abychom ochránili naše domovy a rodiny před ruskými ozbrojenými silami, které 24. února vtrhly na Ukrajinu. Nikdo z nás se teď nehodlá účastnit žádných dalších soutěží,“ vzkázal bezprostředně po invazi.

A jak řekl, tak udělal. Vyfasoval neprůstřelnou vestu, zbraň, helmu a šel chránit svoji vlast. „Nyní jsem v rodném městě Ternopilu a sloužím u Národní gardy Ukrajiny. Tuhle fotku jsem pořídil zrovna během leteckého náletu,“ napsal fanouškům. „Jsem vděčný všem, kteří mi píšou a bojí se o mou rodinu i těm, co podporují a pomáhají Ukrajině!“ dodal tatínek dvou dětí.

Na jeho vzkaz reagovali kamarádi i soupeři z biatlonového cirkusu. „Zůstaň v bezpečí a silný,“ vzkázala Češka Jessica Jislová. Srdíčka v barvě ukrajinského praporu poslal kamarádovi Michal Krčmář. „Opatruj se,“ popřála hvězda hvězd Tiril Eckhoffová.

Pidručnyj není jediným biatlonistou, co Ukrajinu chrání před ruskými nájezdníky. Do boje se podle tamních médií zapojila také jedenatřicetiletá rodačka z Kyjeva Julia Džymová, vítězka štafety na olympijských hrách v Soči 2014.

Ukrajinec Dmytro Pidručnyj, který v roce 2019 vyhrál titul mistra světa, se zapojil do války proti Putinovi
Ukrajinec Dmytro Pidručnyj, který v roce 2019 vyhrál titul mistra světa, se zapojil do války proti Putinovi