Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plzeňský šíbr Adolf Šádek zase vyfouknul titul pražským »S«: Vím, že jsem kouzelník!

Autor: nem, om

Představte si, že nemáte nic. Z toho nic upletete bič a tím bičem spráskáte na hromadu zazobanou konkurenci. Na to musíte být buď kočí od fiakru, nebo Adolf Šádek (47). B je správně!

Ne, tohle není adorace všemi mastmi mazaného fotbalového šíbra, který umí cloumat zákulisím. Toto je prosté konstatování faktu, že majitel finančně těžce zkoušené Plzně »Šádys« vyfouknul mistrovskou trofej Slavii a Spartě.

Esemeska v noci vášní

Byl leden. Sparťané si hověli v kempu na Slunečním pobřeží v Marbelle, slávisté o kousek dál v portugalském Algarve. Viktoriáni se lopotili ve slotě v Luční ulici na břehu Mže. Oficiálně kvůli obavám z čínského viru, podle kuloárů zkrátka kvůli vysypané kase. Je květen! Na Letné nadávají vztekem šílení kotelníci všem, včetně modly a sportovního ředitele Tomáše Rosického (se Slováckem 1:2) a slávisté se vracejí z Ostravy (1:1) jako zpráskaní psi. No a ve Štruncových sadech rozjíždí bývalý provozovatel diskotéky v Sokolově Adolf Šádek diskoshow na oslavu titulu. Do noci vášní a bujarého veselí Západočechů pak pípne jeho esmeska: „Já vím, že jsem kouzelník.“

Noc mistrů v Plzni: vítání s fanoušky i světlice a pařba do rána
Video se připravuje ...

Lákadlo pro mecenáše?

Eskamotér! Za celou sezonu se mu nepovedlo zlanařit několikrát avizovaného movitého investora. Dluh se má údajně pohybovat kolem 200 milionů korun. Hráčům podle kuloárů chodily výplaty v režimu »v úterý a v dubnu«. S rozpočtem, jenž ani náhodou nestačí na sezonní výdaje Slavie (bratru 1 miliarda) a Sparty (cirka 800 milionů korun), budou v neděli tančit s trofejí v oblíbené osvěžovně v centru Plzně. A všechno souvisí se vším. Tenhle ligový primát by mohl Šádkovi movitého mecenáše přilákat. Třeba na start v předkole Ligy mistrů…

Půlnoční karneval

Odbila půlnoc a fotbaloví mistři se s řevem vyvalili z autobusu na stadionu ve Štruncových sadech, až se stromy otřásaly!

Dorazili z Mladé Boleslavi s jedinou zastávkou před Prahou na benzince. Cesta vedla přes Jižní spojku a u odbočky na Vršovice řidič zpomalil, nicméně spiklenecká idea triumfální skupinové fotky u Edenu se nekonala.

„Vamos!“ oslavoval Kolumbijec Mosquera španělsky, za ním kráčel elegán Beauguel v tmavých brýlích. Z mistrovské kabiny stoupaly obláčky dýmu z doutníků a asi třicet fanoušků vyvolávalo hráče ven. V parku pak tým řádil s fanoušky, Brazilec Eduardo Santos s bubnem, Mosquera s pyrotechnikou. „Nikdo nepůjde spát,“ zavelel kapitán Hejda. Veselice pokračovala tradičně v nedalekém šenku Na Parkánu , kde si hráči v jednu ráno sedli k večeři. Kapitánovo zadání asi chlapi splnili. „Kolik je hodin?“ psal asistent Horváth včera před polednem na Twitter.

Slavení v plzeňské Veleslavínově ulici.
Slavení v plzeňské Veleslavínově ulici.