Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Slávistický boss Tvrdík zuří: Skandál kolem nových dresů!

Autor: pl

Příprava na novou fotbalovou sezonu, která v Česku začne 22. července, je v plném proudu. Nejinak je tomu i v případě Slavie. Kromě běžných záležitostí, jako jsou přáteláky nebo prodej permic, ale musí sešívaní řešit nepříjemný problém. Jejich výrobce dresů je totiž dal do prodeje ještě před oficiálním představením. Kontroverzní krok vytočil nejen fanoušky, ale i šéfa Jaroslava Tvrdíka (54)!

Čtyři roky. Přesně tak dlouho je značka Puma oficiálním partnerem fotbalové Slavie, které německá firma pravidelně dodává dresy na novou sezonu. „Nově uzavřený kontrakt na sportovní vybavení s Pumou a Sportisimem je pro Slavii nejlepší v celé historii,“ chlubil se v lednu 2019 Tvrdík na oficiálním klubovém webu. Nyní má ale na prvně jmenovanou společnost pořádnou pifku. Co se stalo?

Foto nového designu dresu Slavie totiž nejenže uniklo na internet, ale samotný dres už je rovnou k dostání na prodejně! Podle dostupných informací měl být k dispozici v jednom z obchodů v pražských Letňanech. To vše ještě před oficiálním představením, které je už tradicí. Tento fakt nenechal předsedu představenstva chladným. „Oficiální prodej dresů SKS na novou sezonu je naprosto bezprecedentním porušením smluvních závazků mezi Slavií a společností Puma,“ soptil Tvrdík na Twitteru. „V současné době se koncentrujeme na nalezení řešení, které by podobné poškození obrazu klubu v očích fanoušků a partnerů již nikdy neopakovalo,“ dodal.

Společně s ním sdíleli rozhořčení nad nepříjemnou situací i fanoušci červenobílého celku, který loni skončil na stříbrné příčce. „Puma je peklo, najděte jinou značku!“ psal jeden z uživatelů. „Dobrý den, vzhledem k tomu, že podruhé v řadě jsou ty dresy absolutně odfláknuté a vypadají jako z druhé cenové + teď tenhle fatální přešlap, tak by možná bylo na čase přeskočit do prémiových sfér Adidas/Nike a na Pumu – lowcost firmu, zapomenout,“ navrhl další uživatel. Jak tedy nakonec celá situace dopadne?