Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zemřel šampion z Nagana Roman Čechmánek (†52): Smrt v apartmánu!

Autor: P. Němec, J. Gogová

Jsou zprávy, u kterých člověk sám sebe přesvědčuje: „Ne, to nemůže být pravda“. Bohužel je! Roman Čechmánek (†52), olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa, zemřel.

Jak se to mohlo stát? „Můžu potvrdit smrt dvaapadesátiletého muže, cizí zavinění úmrtí jsme nezjistili, byla nařízena zdravotní pitva,“ sdělila mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. A kde? Ve vesničce kousek od Zlína. „Podle mých informací ho našli bez známek života na Všemině v pronajatém apartmánu,“ pověděl Blesku Čechmánkův bývalý spoluhráč a dnes činovník HC Vsetín Radim Tesařík (49).

Už nereagoval

Roman Čechmánek naposledy trénoval hokejový potěr Uherského Hradiště. Do diáře si napsal víkendový plán, ale na jeho splnění už nedošlo. „Roman měl problémy s rukou, šel na obstřiky, na injekce. Ještě v sobotu jsme spolu řešili nějaké hokejové věci, říkal, že mu je špatně. Dneska (v neděli) měl jet s děckama do Kopřivnice, ale nereagoval na zprávy, ani na facebooku. Našel ho syn Roman. Upřímnou soustrast rodině,“ řekl Blesku šéf klubu z Hradiště Miroslav Stavjaňa, bratr Antonína, jenž s Čechmánkem válel za Vsetín.

Na gólmana, jenž tak šokující rychlostí opustil tento svět, už zbudou jen vzpomínky. „Roman byl správný kluk, který měl pořádné emoce. Uměl je použít i na ledě, ale hlavně byl vynikající brankář. Je mi moc smutno,“ teskní slavný kouč vsetínské dynastie mistrů republiky Horst Valášek (82). Nám taky, trenére. Sbohem, »Čemane«. Čest tvojí památce.

ROMAN ČECHMÁNEK (†52)

NAROZEN: 2. března 1971

ZEMŘEL: 12. listopadu 2023

POST: brankář

KLUBY: Zlín, Hodonín, Dukla Jihlava, Olomouc, Vsetín, Philadelphia Flyers, Los Angeles Kings, Třinec.

ÚSPĚCHY: Vítěz OH 1998, mistr světa z let 1996, 1999, 2000, 5x mistr republiky se Vsetínem (1995 až 1999) a 1x s Jihlavou (1991).

Čechmánek vedle Haška ve zlatém Naganu
Čechmánek vedle Haška ve zlatém Naganu