Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Policejní odposlechy odhalily... Šeptání i luxusní fáro za fiktivní faktury: »Nikdo to nepozná«!

Autor: mib

Hláška z filmu Báječná léta pod psa »Tati, proč šeptáš?« by se dala použít i u nové kriminálky týkající se tenisových čachrů se státními dotacemi. Policejní »štěnice« odhalily, jak se Ivo Kaderka s dalšími obviněnými snažili vše ututlat!

„Uděláme to tak, že to nikdo nepozná,“ říkali polohlasem Kaderka a spol. v policejních odposleších, když si porcovali peníze. Střípky z usnesení o zahájení trestního stíhání zveřejnil web Novinky.cz.

Kromě šeptání v sídle Českého tenisového svazu konspirátoři na Štvanici používali papírky se vzkazy. Taky padělali smlouvy nebo vypsali fiktivní faktury na jídlo, dopravu či lékařské služby pro firmy šéfa spolku Orel jednota Praha-Balkán Vojtěcha Flégla (56). Ten do kauzy namočil i bývalého grandslamového šampiona ve čtyřhře Daniela Vacka (52), s nímž v roce 2003 ovládli i fotbalový Baník Ostrava.

Teď Vacek podle detektivů si za část ulitých prachů koupil luxusní auto Audi RS7 Sportback quattro za cca tři miliony korun, v němž se ovšem vozil... Ano, parťák Flégl! Ve spisu se píše, že boss Kaderka nosil každý měsíc po kapsách vysoké částky v hotovosti, byť se sám dušoval, že si za poslední roky ze svazu nevyplatil ani korunu.

Jenže báječná léta na ČTS skončila, čehož si byli vědomi i obvinění a začali mazat stopy. „Celou akci již 3. dubna 2023 pojmenoval Ivo Kaderka akcí Krunýř,“ uvedla policie.

Šéf českého tenisu Ivo Kaderka je je obviněn z čachrů se státními dotacemi
Šéf českého tenisu Ivo Kaderka je je obviněn z čachrů se státními dotacemi