Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sezonu začal ve vězení. Dnes s Vydrou zabojuje ve Wembley

Autor: pta, iSport.cz

CRYSTAL PALACE - WATFORD ONLINE 16.00 | První zápas Watfordu na začátku této sezony mohl sledovat jen na malé přenosné televizi ve svojí vězeňské cele. Dnes má útočník Troy Deeney zasáhnout po boku Matěje Vydry do finále play off o postup do Premier League. Před zaplněným Wembley hraje jeho klub proti Crystal Palace.

„Měl jsem štěstí, že jsem dostal šanci na návrat,“ prohlásil Deeney. Od fotbalového rebela to skutečně není přehnané tvrzení. Loni na konci února zachytily bezpečnostní kamery, jak Deeney kope do muže při rvačce před jedním z birminghamských nočních klubů. Jeho oběť si odnesla ze střetu vážné následky. Vysokoškolský student Nathan Parton se musel kvůli zraněním v obličeji dokonce svěřit do péče plastických chirurgů.

Na to vzal ohled také soudce, který Deeneymu vyměřil desetiměsíční pobyt ve vězení. Deeney se na svobodu dostal už po necelých třech měsících za dobré chování. I tak počítal, že jeho kariéra profesionálního fotbalisty je už nenapravitelně poškozená. Jenže Watford ho přijal zpátky po jeho omluvě vůči oběti, fanouškům a klubu.

Deeneyho hodně překvapilo, že k tomu vůbec došlo. „Před prvním setkáním s trenérem Zolou jsem byl pořádně nervózní. Jakmile viděl, že chci na sobě pracovat, stal jsem se zase součástí jeho plánů.“

Angažování čtyřiadvacetiletého rodáka z Birminghamu se Watfordu vyplatilo. Bez něj by v dnešní finále by totiž úplně chyběl. V odvetě semifinále proti Leicestru vstřelil v 97. minutě rozhodující postupový gól. Hned za Vydrou je s dvaceti trefami druhým nejlepším střelcem týmu.

Dnes zkusí ukončit vysněnou postupovou tečkou sezonu, která pro něj začala černě. Deeney by se dočkal neuvěřitelné satisfakce...

Finále mezi Crystal Palace a Watfordem sledutje ONLINE zde:

MATCH OVERVIEW LEGACY