Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Berbr se před tribunál vyfiknul, ale... Luxusní fejk u soudu!

Autor: nem

Švihák vězeňský? Bývalý monarcha tuzemského fotbalu a exrozvědčík bolševické StB Roman Berbr (69) si dává záležet na tom, aby přišel do soudní auly jako ze škatulky. Tentokrát…

Předseda tribunálu Vladimír Žák se musel podrbat na mušketýrské bradce s otázkou: „Kde já už jsem tenhle kacafrak viděl?“ Pomozme mu. Ta černá kamizola, v níž z korupce a defraudace obžalovaný Berbr sebevědomě nakráčel do plzeňské justiční budovy, pochází z dílny švadlenek Madlenek, které šatí fotbalový nároďák i suitu, jež se kolem něj ochomýtá. Elegantní svršky té slavné krejčovské firmy si zkrátka odnesl domů do almary každý, kdo se k tomu zrovna šikovně přitočil.

Bylo tomu tak i v časech, kdy Berbr z pozice všemocného místopředsedy svazu vyhazoval trenéry reprezentace a ve tři hodiny ráno mobilem vyhrožoval mladičkému sudímu přezdívanému »Píšťalka«, že ho za výkon v zápase divize navěky vystřelí z rozhodčovského trika a už si v kopané nepřivydělá ani kačku.

Podfuk na ruce

Čas černokněžníka Berbra mezi hrozbou muklovských tepláků (státní zástupce mu navrhuje 7 let arestu a pokutu 5,55 milionu korun) a současným šatníkem měří »cibule« na jeho zápěstí. Ciferník zdobí honosný nápis Breitling, což je přepych triumfující luxus.

Pokud by se jednalo o originál, a ne o ušmudlaný plagiát z asijských tržnic, vyjdou bratru na 200 tisíc korun. Jenže v centrále této renomované hodinářské společnosti mají jasno. „Můžeme potvrdit, že hodinky na snímku nebyly vyrobeny naší společností,“ ohodnotili strojek na dotaz Blesku. Podle všeho se tak Berbr u soudu »chlubí« pouhou napodobeninou.

Roman Berbr a plášt od krejčího, který obléká reprezentaci, na chodbě plzeňského justičního paláce.
Roman Berbr a plášt od krejčího, který obléká reprezentaci, na chodbě plzeňského justičního paláce.