Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lendlův dům šest let na trhu: luxusní sídlo, jehož cena razantně klesla

Autor: iSport.cz, bko

Takový luxus by si chtěl dopřát každý. Jenže Ivan Lendl své obří sídlo  v Connecticutu už šest let nemůže udat. Na trh s realitami ho bývalá tenisová jednička umístila v roce 2014 za 20 milionů dolarů (tehdy 400 milionů korun), nyní se cena rapidně snížila. Případný zájemce musí zaplatit "jen" 11,95 milionu dolarů (285 milionů korun). 

Lendl se rozhodl zbavit objektu, v němž dlouhé roky schraňoval sbírku obrazů Alfonse Muchy, a vyrostly zde čtyři z jeho pěti dcer. K prodeji je pozemek velký 1,8 km čtverečních, na němž stojí luxusní rodinný dům s 20 pokoji, 10 ložnicemi a 12 koupelnami.

Tenisová legenda si zde kromě jiného nechala postavit tenisový a basketbalový kurt, posilovnu s horkou párou, herní místnost a dva bazény. Jeden venkovní, druhý uvnitř domu. Aby toho nebylo málo, jsou zde také koňské stáje či krásně upravené zahrady.

Zvláštní, že stále nikdo nemá zájem nemovitost koupit... Zde je možné vysvětlení. „Jde o velmi ceněnou lokalitu. Bydlí zde lidé z Wall Street, sportovci, herci, spisovatelé, umělci a další. Pro tyto lidi je to přesto spíše víkendové sídlo respektive druhý domov,“ vysvětlil už před lety Kennedy Lahoud z William Pitt Sotheby’s, mezinárodní realitní kanceláře.

Lendl si nechal postavit také basketbalový kurt.
Lendl si nechal postavit také basketbalový kurt.