Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena tenisty Wawrinky o jeho druhém útěku: Je to emocionální zrada!

Autor: pan

Že by na kurtu hořel jako Erensts Gulbis, to určitě ne. Do výkonů hodných grandslamového vítěze má však Stanislas Wawrinka také daleko. Švýcarský tenista se kromě výborného úvodu letošní sezonu spíše hledá. Předpokládalo se, že za to může jeho rozchod s manželkou Ilham Vuilloudovou. 

Wawrinka rozjel sezonu 2015 ve velkém stylu. Vyhrál turnaj v Chennai, na Australian Open si zahrál semifinále a triumfoval v Rotterdamu, kde ve finále porazil Tomáše Berdycha. Od té doby je to však z jeho strany mizérie.

Na dalších čtyřech turnajích se nedostal dál než do druhého kola, naposledy ho v Monte Carlu zničil Grigor Dimitrov, který daviscupovému vítězi dovolil uhrát tři gamy.

Že by však za tristními výkony Wawrinky stály osobní problémy, jeho žena odmítá. "Nežijeme spolu už pět měsíců," reagovala na Stanovu prohlášení o údajné čerstvé události Ilham.

Zatímco světová desítka popisuje už druhý rozchod s manželkou jako klidný, Ilham to tak nevidí. "Stan odešel po triumfu v Davis Cupu, ale zápasy teď určitě neprohrává kvůli našemu rozchodu, i když to tak může vypadat," napsala v oficiálním prohlášení televizní komentátorka.

Pohledná žena má o důvodech již druhého rozchodu jasno. "Určitě za tím není cestování, jak tvrdí někteří lidé. Ostatní tenisté, kteří jsou na žebříčku výše než Stan, rodinný život zvládají v pohodě," naráží Ilham na Wawrinkova krajana Rogera Federera či Novaka Djokoviče a Andy Murrayho.

"Hlavní důvod je ten, že Stan chtěl být v každém ohledu svobodný. Horší je, že mi opakovaně lhal a emociální zrady úplně zničily mou důvěru, kterou jsem v něj měla," pokračuje komentátorka.

Wawrinka se se svojí ženou seznámil v roce 2005, o čtyři roky později měli svatbu a rok poté se jim narodila dcera Alexia. Wawrinka svoji o jedenáct let starší partnerku poprvé opustil na začátku roku 2011, kdy se chtěl plně věnovat své kariéře. K manželce a dceři se vrátil po svém loňském životním triumfu na Australian Open.