Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zubatá? Ošklivá? Fanoušci uráželi soupeřku Koukalové, přišla omluva

Autor: ija

Desítky tisíc lidí sledovaly v Novém Městě závody Světového poháru biatlonistů. Čeští fanoušci bouřlivě povzbuzovali a hnali do cíle „svoje“ závodníky. Někteří si ale v zápalu boje dokázali utrhnout pořádnou ostudu a taky zavařit těm slušným. To když hrubě uráželi německou soupeřku Gabriely Koukalové Lauru Dahlmeierovou, až se vedení českého biatlonu muselo omlouvat. 

„Dobrý večer, Lauro. Omlouváme se za české fanoušky. Biatlon zaznamenal v poslední době v naší zemi velký boom a je i hodně těch, kteří toho o sportu a férovosti moc nevědí,“ objevilo se na facebookovém profilu pořadatelů. „Hodně štěstí zítra. Jsi jednou z našich oblíbených sportovkyň a jsme šťastní, že tě tu v Novém Městě vidíme,“ stálo v prohlášení.

Když Dahlmeierová dvakrát minula při „stojce“, tisíce fanoušků to oslavovalo. „Překvapilo mě to. Nejdřív jsem si myslela, že tam zrovna střílí i některá z českých holek, ale při druhé chybě mi to bylo jasné. Jsem z toho zklamaná,“ řekla Dahlmeierová reportérům.

Situace nebyla ani trochu příjemná ani Gabriele Koukalové . „Nemám to ráda, přát se má všem. Je to znak neúcty vůči jiným závodníkům,“ komentovala to česká hvězda.

Navíc velké štěstí, že Dahlmeirová nerozuměla tomu, co na ni nepřející fanoušci křičeli: že dopuje, že je zubatá a ošklivá. Většina v tom má ale jasno, o čemž svědčí hromadné reakce na sociálních sítích. „Je mi to líto a nechápu to. Hloupí lidé jsou prostě všude,“ shrnul to jeden z nich.

Dahlmeirová ale neodjíždí z Nového Města zklamaná neodjíždí. V závodě s hromadným startem dojela druhá za Koukalovou a je v čele Světového poháru.

Koukal: Gábiny zlato? Bylo to dojemné, jako když jsme se zasnoubili
Video se připravuje ...

Unikátní atmosféra! Tisíce diváků v Novém Městě hnaly Koukalovou ke zlatu
Video se připravuje ...

SP V BIATLONU NOVÉ MĚSTO 2016 - AKTUALITY ZDE >>>