Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vampola platí za simulaci. Rozhoduje člověk s mastnou pusou, zuří

Autor: red

Poněkolikáté ho označili za simulanta, ale měli důvod? Extraligová disciplinárka udělila útočníkovi Mladé Boleslavi Petru Vampolovi (34) pokutu za to, že na ledě Třince nafilmoval pád. Mistr světa z roku 2010 se ale tvrdě ohradil. „Mlčel jsem už dost dlouho,“ řekl s tím, že trest bere jako útok na svoji osobu.

Pojďme si přiblížit, co se v pátečním utkání v Třinci (0:3) stalo. Ve 25. minutě byl Vampola atakován Linhartem, jehož hůl se dostala mezi nohy mladoboleslavského forvarda a poslala ho k zemi. Rozhodčí zákrok vyhodnotil jako podražení.

„Měli jsme v útočné třetině tlak a já vyjížděl s pukem z rohu. Linhart mi dal klasický šroubovák, to většinou nejde ustát,“ popsal Blesku situaci Vampola. „Spadl jsem. Každý, kdo hokej někdy hrál, to zná. Rozhodčí to ze dvou metrů dobře viděl a Linharta vyloučil. Mě ne. Jenže Třinec pak podal stížnost,“ nechápal.

Zákrok na Vampolu, který disciplináka označila jako simulování:

A předseda disciplinární komise Karel Holý ze záznamu usoudil, že šlo o simulaci. „Kontakt nebyl takového charakteru, aby byl pád jeho nevyhnutelným následkem,“ uvedl. Tohle rozhodnutí zvedlo Vampolu ze židle! S verdiktem nesouhlasí. „Nechápu, jak někdo od stolu může rozhodovat o tom, jestli jsem to mohl ustát!“

Rozčílení muže s 54 reprezentačními starty nešlo přehlédnout. „Zaráží mě, že nějaký zakomplexovaný člověk, co má mastnou pusu od brambůrek, rozhoduje o tom, jestli někdo simuluje,“ spustil loňský vítěz extraligy s Libercem. „Rozhodčí na to má v zápase zlomek sekundy, aby posoudil faul či simulování. Holý si to může pustit několikrát a měl by být schopný to vyhodnotit přesně a objektivně. Není to od něj fér,“ čílí se Vampola.

„Vím, že už jsem byl na disciplinárce kvůli simulování víckrát, ale nemusí být proti mně zaujatý. Budu se bránit, i kdybych se měl soudit, protože tohle je fakt výsměch. Mám respekt ke starším lidem, ale v tomhle případě už ho mít nemůžu. Je to normální sviňárna,“ kroutí hlavou Vampola.

Petr Vampola se snaží obejít Josefa Hrabala
Petr Vampola se snaží obejít Josefa Hrabala