15. ledna 2017 • 12:00

Nic nechytil a mazal ven. Brankář Dallasu odstoupil bez zákroku

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Experti pasovali Dallas před sezonou na jednoho z favoritů, ti zasvěcení ale věděli, že tak horké to nebude. Což o to, ofenzivní síla klubu je nezpochybnitelná, ale brankářská nevyrovnanost je něco, čím jsou Stars poslední roky známí. V sobotu to znovu předvedl finský gólman Antti Niemi, který proti Minnestotě (4:5) střídal už ve čtvrté minutě. Šly na něj tři střely a on nechytil ani jednu...



Tak to vezmeme hezky popořadě. Prvním střelcem byl v čase 01:19 hostující kapitán Mikko Koivu a poděkovat mohl obránci Johhny Oduyovi. Domácí zadák si totiž puk nešťastně doklepl do sítě. V čase 03:00 jeli hosté ve dvou na jediného obránce, Eric Staal neměl moc možností jak přihrát, ale Niemi hru nepřečetl a betony sklapl pomalu. A když přesně o minutu později z mezikruží vymetl růžek brány obránce Matt Dumba, šel si gólman odpočinout na střídačku.

A polovina fanoušků v hledišti si klidně mohla jít na parkoviště hledat auto. „Prvních patnáct minut hry jsme se nesoustředili, zaspávali jsme na vhazování, pouštěli jsme soupeře do přečíslení... Takhle na vlastním ledě chybovat nemůžeme," zlobil se trenér Lindy Ruff.

Výkon jeho gólmana byl tristní, ale co nakonec mrzelo ještě víc, byl konečný výsledek. Ačkoliv Dallas v první třetině prohrával 0:4, tak se sebral a skóre dokázal vyrovnat. To bylo rázem v hale energie, na střídačce bylo veselo a Stars byli na koni. Jenže Minnesota ukázala, proč teď patří mezi ligovou špičku a gólem Jasona Zuckera z 54. minuty vyhrála.

„Předvedli jsme, jak jsme odolní. Samozřejmě nikdy nechceme inkasovat čtyři branky, ale je důležité, že jsme zápas i tak dokázali vyhrát," řekl pro NHL.com Zucker, jenž se trefil pojedenácté v sezoně.

V šatně Dallasu tak panovaly smíšené pocity. Stars ukázali srdce a odhodlání, zápas nevzdali a společnými silami se dostali favoritovi nadostřel. Jenže to bylo marné. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby si v prvních dvaceti minutách počínali domácí obezřetněji a společně s Niemim nezaspali start.

„Čtyři branky v první části jsou absolutně nepřijatelné a my se z toho musíme poučit," ví obránce John Klingberg, který v utkání jeden gól vstřelil a na další dva nahrál.

Bilance Dallasu je krátce po polovině sezony 18-18-8, mužstvo ztrácí na poslední postupovou příčku Západní konference jen čtyři body. Tudy ale cesta nevede.

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - Minnesota

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 1. • 02:10
Dallas Stars
Dallas Stars
4:5
ONLINE
15. ledna
02:10
Minnesota Wild
Minnesota Wild
Góly

Domácí: 19:54. Roussel, 22:20. Hudler, 26:06. Seguin, 51:13. Klingberg

Hosté: 01:19. M. Koivu, 03:00. E. Staal, 04:01. Dumba, 12:48. Stewart, 53:15. Zucker

Sestavy

Domácí: Niemi (5. Lehtonen) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Jo. Benn, Oduya, Johns – Ja. Benn (C), Seguin, Eaves – Roussel, Eakin, Spezza (A) – Korpikoski, Faksa, Sharp (A) – Hudler, D. Shore, B. Ritchie.

Hosté: Kuemper (Dubnyk) – Suter, Spurgeon, Brodin, Dumba, Scandella, Folin – Parise, E. Staal, Coyle – Zucker, M. Koivu, Mikael Granlund – Niederreiter, Haula, Pominville – Stewart, Graovac, Schroeder.

Rozhodčí

Hebert, St. Laurent – Mach, Murchison

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud