Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kouzelná svatba jako z Mrazíka! Česká kráska si vzala šampiona formule 1 Häkkinena

Autor: Martin Brejla

Zemí Santa Clause kráčel v devítistupňovém mrazu po sněhu sob, za sebou vlekl sáně a v nich tři malé caparty a dospělý, štěstím zářící pár. Novomanžele! Miku Häkkinena (48) a jeho českou ženu Markétu (39)!

Pohádkovou svatbou ve finském Rovaniemi, městě jen 5 km pod polárním kruhem, završili finský pilot a česká kráska svůj devítiletý vztah. Vztah, který vůbec pohádkově nezačal.

Mika Häkkinen a jeho Češka Markéta Kormatová završili svatbou devítiletý vztah, na oslavě nemohly chybět jejich děti
Mika Häkkinen a jeho Češka Markéta Kormatová završili svatbou devítiletý vztah, na oslavě nemohly chybět jejich děti

Setkání u tyče

Markéta se svíjela u tyče v nočním klubu v Kolíně nad Rýnem, když se tam s kumpány zjevil dvojnásobný mistr světa formule 1. A totálně se do ní zbláznil! Tolik, že do roka pohřbil 10 let manželství a opustil rodinu!

Z románku se ale vyklubal pevný vztah, z něhož už v mezičase vzešly tři ratolesti. Bylo na čase udělat poslední krok… Podle finských zdrojů Mika a Markéta vstoupili do manželství už během prosince při komorním obřadu na matrice v Monaku (žijí jen 80 km odtud v krásném zámečku).

Hostina u Santy

Velkou svatební veselici včetně obřadu v kostele uspořádali pro rodiny a přátele až v půli ledna na severu Evropy. „Tolik privátních tryskáčů jsme v Rovaniemi asi nikdy neviděli,“ svědčili místní.

Hosty po zmrzlém severu převážely čtyři autobusy a flotila černých mercedesů. Obřad se konal odpoledne, kdy už je tam na severu dávno tma, hostina pak v čtyřhvězdičkovém hotelu Santa Claus, který si ženich rezervoval takřka celý. „Udělali jsme v našem společném životě další skvělý krok,“ dal se v Ilta Sanomat slyšet Häkkinen.

Hvězdná sešlost na polárním kruhu

Na svatbě, ač se konala až v Laponsku těsně pod polárním kruhem, nemohly chybět  V. I. P. osobnosti. Koho jsme zahlédli mezi asi 120 svatebními hosty?

Pilot F1 Valtteri Bottas s manželkou, plavkyní Emilií Pikkarainen (34). Logické, Häkkinen je jeho manažer a právě mu sehnal angažmá u Mercedesu (místo mistra světa Rosberga)!

Tenista Jarkko Nieminen (35) a jeho žena Anu Nieminen (39).

Miss Finsko 2014 Bea Toivonen, neteř pilota rallye Henriho Toivonena (†29, zabil se při Korsické rallye 1986).

Rallye pilot Marcus Grönholm (49), dvojnásobný mistr světa WRC.

Krasobruslařka Kiira Korpi (28) s partnerem Arturem Borgesem,  který je velké zvíře módní branže, vedl značky Hugo Boss či Tom Ford.

Špičkový sjezdař Kalle Palander (39), mistr světa a vítěz SP ve slalomu.

Pavel Turek, bývalý manažer týmu McLaren-Mercedes a Finův velký přítel.