Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Deprese, drogy, koule i svatba v Praze. Co (možná) nevíte o Buffonovi

Autor: ija
  • Co jste možná nevěděli o brankáři Juventusu a italské reprezentace Gianluigim Buffonovi?

    Jeho Juventus přejel Barcelonu a on může dál snít o tom, že jednou konečně vyhraje Ligu mistrů. Legendární italský gólman Gianluigi Buffon (39) odchytal 1 000 profesionálních zápasů, v italské reprezentaci působí už dvacet let a je ikonou turínského klubu. Ale jaký je nejdražší fotbalový brankář světa mimo trávník? Jak vycháží s manželkou Alenou Šeredovou, kterou opustil kvůli televizní moderátorce? Po kom pojmenoval syna? Proč musel vysvětlovat, že není fašista? A co to podle něj znamená mít koule? 

  • Matka diskařka, otec vzpěrač

    Italská legenda Gianluigi Buffon zdraví fanoušky po kvalifikačním vítězství nad Albánií, což byl jeho tisící zápas v kariéřeFoto Reuters

    Narodil se do sportovní rodiny 28. ledna 1978. Jeho matka Maria Stella byla diskařkou a otec Adriano vzpěračem. Dvě sestry Veronica a Guendalina reprezentovaly Itálii ve volejbale a jeho strýc Dante Masocco byl basketbalovým reprezentantem. K tomu si můžeme připočíst, že bratrancem jeho dědečka byl legendární fotbalový brankář Milána a italské reprezentace Lorenzo Buffon.

  • Sbalil českou modelku a pak ji opustil

    Sestra Aleny Šeredové Eliška promluvila o svatbě s Buffonem
    Video se připravuje ...

    Od roku 2005 chodil s českou modelkou Alenou Šeredovou, první vicemiss ČR 1998, v červnu 2011 se s ní v Praze oženil. Po třech letech manželství ale od manželky odešel kvůli sportovní novinářce a televizní moderátorce Ilarii D´Amicové. Ještě před vztahem se Šeredovou byl zasnoubený s italskou sprinterkou Vincenzou Caliovou.

  • Syna pojmenoval po kamerunském gólmanovi

    Gianluigi Buffon byl nadšený z toho, když se jeho rodina objevila na hrací ploše.Foto profimedia.cz

    Gianluigi Buffon má tři děti. S Alenou Šeredovou syny Louise Thomase, který se narodil v roce 2007, a Davida Leeho (2009). S Ilarií D´Amicovou se jim 6. února 2016 narodil Leopoldo Mattia. Nejstaršího Louise Thomase pojmenoval Buffon po svém idolu, kamerunském brankáři Thomasi N´Konovi.

  • Bojoval s depresemi

    Italský brankář Gianluigi Buffon se podepisuje fanouškům po příletu do PrahyFoto Michal Beránek (Sport)

    V roce 2013 zveřejnil, že během sezony 2003-2004 bojoval s depresemi. Bylo to krátce potom, co Juventus prohrál finále Ligy mistrů 2003 na penalty. Buffon pravidelně navštěvoval psychiatra, ale odmítl brát léky a nemoc překonal.

  • Pan Slušný

    Buffon s trofejí.Foto Twitter

    V roce 2012 byl zvolen viceprezidentem Italské fotbalové asociace a bylo to vůbec poprvé, co tento post zastával aktivní fotbalista. Je také známý charitativní činností. Po každém zápase draží podepsanou kapitánskou pásku a peníze věnuje na dobročinné účely. Byl jednou z fotbalových hvězd, které se v roce 2014 zúčastnily charitativního Zápasu pro mír, jenž se hrál na římském Stadio Olimpico.

  • Fašista? Ne, chtěl ukázat, že má koule

    Gianluigi Buffon se svou přítelkyní Ilarií D'AmicoFoto Profimedia.cz

    V sezoně 2000 - 2001, když ještě chytal za Parmu, rozhodl se nosit číslo 88 místo dřívější jedničky. A způsobil tím poprask. Byl obviňován z propagace fašismu, protože dvě osmičky používají neonacisté jako zástupný symbol pro písmena HH, neboli smutně proslulý pozdrav Heil Hitler.

    Buffon se hájil, že vůbec netušil, že by číslo 88 mohlo mít něco společného s neonacismem a tvrdil, že představuje prostě čtyři koule. „A víme přece, co znamená mít koule. Sílu a odhodlání,“ vysvětloval. Okamžitě nabídl, že číslo změní na 77. Nejdřív si ale pečlivě zjistil, zda i to nemá nějaký skrytý význam.

    Kauza se s ním ale táhne dál. Dokonce i jeho současná partnerka Ilaria D´Amicová o něm prohlásila, že to mezi nimi rozhodně nebyla láska na první pohled. „Nejdřív jsem si myslela, že je jako chlap trochu nezralý. Možná dokonce fašista,“ nechala se slyšet.

  • Přiznal, že sázel

    Milan Baroš v zápase proti Itálii na MS 2006 italského brankáře Buffona nepřekonalFoto Jaroslav Legner (Sport)

    V květnu 2006 propukl v italském fotbale sázkařský skandál a také Buffon byl obviněn z nelegálních sázek na zápasy v Serii A. Dokonce to ohrozilo jeho start na mistrovství světa 2006, které pak Italové vyhráli. Gólman u výslechu přiznal, že na zápasy dříve sázel, ale jen do doby, než to bylo hráčům v roce 2005 zakázáno. Po půl roce byl obvinění zbaven.

  • Zapomíná na alimenty

    Alena Šeredová má stále na krku nevěrného manžela! Rozvod jen tak nebude
    Video se připravuje ...

    S Alenou Šeredovou sice už víc než dva roky nežije, byla to ale právě ona, kdo mu našel byt. „Když se Gigi rozhodl žít jinde, zavolala jsem kamarádce, jestli neví o něčem poblíž. A ona mu našla byt kousek od nás. Je to výhodné v tom, že kluci mají tátu blízko a mohou ho kdykoli navštívit,“ povyprávěla česká modelka při jedné z návštěv Prahy. Zdá se, že s otcem svých dětí vychází dobře. „Jen občas zapomíná poslat, co má,“ upozornila Šeredová.

  • Zkoušel marihuanu

    Italský gólman si vezme českou kráskuFoto Foto Blesk Jindrich Starý, Martin Mithofer, David Malik

    Ve své autobiografii Buffon přiznal, že jako kluk vyzkoušel drogy a opakovaně kouřil marihuanu. "Na mládežnických turnajích naštěstí nedělali dopingové zkoušky," vtipkoval. Trenérům prý v té době vůbec hodně zatápěl. Když měli hráči přísný zákaz jíst nezdravé věci, dal si velkou zmrzlinu. Po golfovém hřišti, které bylo vedle hotelu, se projížděl v golfovém vozíku. Často také řádil na skútru. Bez helmy, samozřejmě.

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###