Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Legendární rebel zase udeřil: Jakou bude mít barvu dítě Sereny Williamsové?

Autor: ija

Odjakživa je prostořeký, nevybíravé chování by mohl vyučovat a jeho rasistické a sexistické narážky už nikoho nepřekvapí. Kapitán rumunského fedcupového týmu, legendární tenista Ilie Nastase (70) je zase jednou středem pozornosti.  Na tiskové konferenci nevybíravě vtipkoval o barvě pleti budoucího dítěte Sereny Williamsové, ke kapitánce britských tenistek Anne Keothavongové (33) se nemravně tiskl a nakonec ji požádal o číslo jejího hotelového pokoje. Mezinárodní tenisová federace už jeho nemístné chování prošetřuje.  

Jako hráč získal Nastase dva grandslamové tituly, ale také si vydobyl přezdívku Nasty, tedy Protiva. Byl čtyřikrát ženatý a chlubí se tím, že v životě měl 800 až 900 žen. Od podzimu je kapitánem rumunského fedcupového týmu a Britky, které tento víkend v Rumunsku hrají, dostaly dopředu varování před jeho drsnějšími manýry.

Serena a její nejnovější přírůstek na sociální sítě. Na své tělo je hrdá
Serena a její nejnovější přírůstek na sociální sítě. Na své tělo je hrdá

A ty na sebe nenechaly dlouho čekat.  Na tiskové konferenci dostala rumunská jednička Simona Halepová otázku na téma Serena Williamsová a její očekávané dítě. Zatímco odpovídala v angličtině, Nastase rumunsky poznamenal: „Uvidíme, jakou bude mít barvu. Čokoláda s mlékem?“

Když se týmy společně fotografovaly, tulil se k britské kapitánce a těsně ji objímal kolem ramen. Na Keothavongové bylo vidět, že jí to není dvakrát příjemné. Dotaz na číslo pokoje pak přešla se smíchem.  

Kontroverzní chování nejsou u Nastaseho ničím novým. Před dvěma týdny nepěkně komentoval vzhled  Sereny Williamsové s tím,že vypadá, jako by dopovala. V 2010 dostal pokutu za výroky proti Romům, tenisového kolegu Artura Asheho nazval při vzájemném zápase „negrem“ a pak tvrdil, že to myslel jako projev přátelství.