Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bojovník UFC (†34) jako boxer? Skončil v kómatu a po pár dnech zemřel

Autor: tej

Obrovské neštěstí potkalo boxerský svět. V pátek večer se v Edmontonu uskutečnil boxerský galavečer, během kterého se utkal bývalý bojovník z UFC Tim Hague s bývalým hráčem amerického fotbalu Adamem Braidwoodem. Ve druhém kole čtyřiatřicetiletý Hague po jednom z úderů spadl a rozhodčí ukončil zápas. Zraněný boxer se zvládl ještě dostat do šatny, odkud pak jel rovnou do nemocnice, kde upadl do kómatu. Po pár dnech však boj o život nezvládl a na následky zranění mozku zemřel. 

Pouhé dvě kola trval boxerský duel mezi Kanaďany Haguem a Braidwoodem. Po jedné z boxerských kombinací skončil čtyřiatřicetiletý boxer bezvládně na zemi a zápas pro něj skončil. To však ještě nikdo z přítomných diváků netušil, jak tragicky vše dopadne. Z bezvědomí se dokázal vcelku rychle probudit a sám odešel do šatny.

„Jakmile jsem se s Timem dostali do šatny, usoudili jsme s lékařem, že musí do nemocnice,“ popsal ještě v pátek večer jeho blízký přítel Cody Krahn. „Musel podstoupit operaci, aby byl zmírněn tlak na jeho mozek,“ dodal.

Hague po operaci zůstal pár dní v kómatu, krvácení do mozku se sice podařilo zastavit, přesto se už neprobral. Po dvou dnech v nemocnici na následky zranění mozku podlehl. „S neuvěřitelným smutkem a želem musím oznámit, že Tim dnes zemřel,“ vydala prohlášení Hagueho sestra Jackie Neilová. „Byl obklopený rodinou a poslouchal své oblíbené písničky. Bude nám strašně chybět.“

Kanaďan Hague se před boxem věnoval MMA, v letech 2009 až 2011 dokonce bojoval v UFC, kde si připsal jednu výhru a čtyři porážky. V profesionálním boxu má na svém kontě čtyři zápasy, z nich jednou vyhrál.