24. května 2017 • 10:35

Šok v ringu. Boxer dostal ránu po gongu, jeho strýc zbil soupeře

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle vyhrocený zápas nikdo nečekal. V sobotním zápase o prozatimní pás pro mistra super střední váhy organizace IBF se utkal Američan André Dirrell s Venezualanem Josém Uzcateguiou. Na konci osmého kola dostal prvně jmenovaný úder po zaznění gongu a složil se k zemi. Přestože nebyl schopný v zápase pokračovat, stal se po diskvalifikaci soupeře vítězem. Už tak vyhrocená chvíle však nebyla nejvíce šokující. Nic netušícího venezuelského boxera totiž ještě přímo v ringu napadl Dirrellův strýc, který je zároveň i jeho koučem.



V kariéře třiatřicetiletého boxera to byla již třetí šance na získání vytouženého mistrovského titulu. Už dvakrát se o něj utkal, oba zápasy však znamenaly jeho porážku a jelikož se jednalo o jeho jediné dvě porážky v kariéře, dostal šanci i potřetí. V sobotu se o prozatimní pás světové organizace IBF utkal s Josém Uzcateguiou a měl nakročeno dobře.

Obyčejný boxerský zápas se však po skončení osmého kola proměnil v hotový thriller. Uzcategui těsně před koncem kola udeřil svého soupeře do obličeje, další ránu však přidal těsně poté, co gong zazvonil. Rozhodčí ihned nařídil oddychový čas na zotavení, Dirrell však byl natolik mimo, že nebyl schopen pokračovat a podle pravidel byl tak jeho soupeř diskvalifikován.

 

Ač tím Dirrell vyhrál svůj vysněný titulový pás, jeho trenér a zároveň i strýc Leon Lawson neskousl nefér jednání soupeře. Vběhl tedy do ringu a nic netušícího Uzcateguia dvakrát udeřil do obličeje. Viditelně šokovaný venezuelský boxer se zmohl jen na vytřeštěný pohled, ránu mu naštěstí nevrátil. "Omlouvám se za to, co udělal. Můj trenér je má rodina, je to můj strýc, dělal si starosti. Stará se o mě, miluje mě. Prosím, odpusťte mu," omlouval Dirrell po zápase ostudný čin.

Celý incident nyní řeší policie jako napadení a Lawsona zřejmě kromě tučné pokuty čeká také doživotní zákaz trénování v profesionálním boxu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud