Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Výpověď stevarda z Hudlerova prohýřeného letu: Vyhrožoval mi smrtí!

Autor: fuk

Divoký let hokejisty Jiřího Hudlera (33) nabývá další šokující kontury. Policii podle informací Blesku poskytl výpověď jeden z členů palubní posádky. Bývalý reprezentant mu údajně na palubě vyhrožoval smrtí!

Páteční let se společností Delta Airlines z New Yorku do Prahy si Hudler určitě za rámeček nedá. O svědectví jednoho z pasažérů, který vylíčil hokejistovo řádění údajně pod vlivem alkoholu, Blesk už informoval. V pátek navíc na ruzyňském oddělení policie podal oficiální výpověď přímo jeden ze členů palubního štábu. Tedy ve stejný den, kdy se hokejista sám »uklidil« do bezpečí svého žižkovského bytu.

K rozjetému Hudlerovi přivolala prý stevarda do byznys třídy přímo jedna z jeho kolegyň. „Uvedla, že má z tohoto pasažéra strach, proto jsem s sebou vzal i vedoucího kabiny,“ píše se ve výpovědi. Veškerá snaha o uklidnění situace byla prý marná. Od posádky si měl hokejista naopak anglicky vyžádat »coke«.

„Mysleli jsme, že chce pití, proto jsme mu nalili skleničku koly, ale on odvětil, že chce koku jako bílý prášek, a to zdůraznil anglickým slovíčkem »cocaine«,“ sdělil policii člen posádky, který jeho žádost prý ihned zamítl s tím, že na palubě není možné konzumovat drogy.

Po přímém dotazu Blesku Hudler lhal! Popřel návštěvu policie a incident v letadle zlehčoval.
Po přímém dotazu Blesku Hudler lhal! Popřel návštěvu policie a incident v letadle zlehčoval.

Hokejistova reakce na odmítnutí zní neuvěřitelně. „Pan Hudler se obrátil na mě a řekl, že až přiletíme do Prahy, tak bude muset zavolat svým známým,“ vylíčil stevard. „Já ho nepochopil, tak jsem se ho zeptal, co tím myslel, a on, že mě nechá zabít,“ dodal. Toto pak prý hokejista ještě jednou zopakoval.

Z hádky měl Hudler zamířit na toaletu. „Když se vracel zpět k nám do kuchyňky, tak měl spodní ret výrazně bílý od nějakého prášku,“ píše se ve stevardově výpovědi. Zda se jednalo o kokain, nebo si hokejista jen sladil život například rozdrceným hroznovým cukrem, lze jen domýšlet.

Naopak jasné podle stevarda je, že vrátit na záchod už se Hudlerovi nechtělo. „Mimo jiné se snažil vymočit na vozík v kuchyňce, kdy to už jsem ho musel uchopit za ruku, aby si nevyndal přirození a nezačal močit,“ vypověděl zaměstnanec Delta Airlines. Na letišti pak posádka předala výtržníka do rukou přivolané policie.

Sám Hudler v sobotu pro Blesk popsal celý let úplně jinak. „Nic se nestalo, byl to jen takovej malej incident,“ řekl a dodal: „Asi když se o tom bavíme, tak to nebylo úplně normální. Ale že by to vybočovalo v něčem, tak to ne.“ Jak moc jeho chování skutečně vybočovalo, nyní vyšetřuje policie.